Snapchat maakt inzoomen met één hand mogelijk

Rutger Otto
10 mei 2016, 14:11
2 min leestijd
Snapchat maakt inzoomen met één hand mogelijk
Snapchat

Snapchat

Gratis

Reviewscore

9

De nieuwste update van Snapchat stelt gebruikers in staat om met één hand te filmen en in te zoomen. Video’s schieten is daarmee een stuk gemakkelijker geworden.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe update voor Snapchat

Snapchat heeft zijn app geüpdatet en brengt daarmee een langverwachte nieuwe functie uit. Gebruikers kunnen nu inzoomen tijdens het filmen op een heel gemakkelijke manier. Voorheen was dat tijdens het schieten van een video al mogelijk door op de opnameknop te drukken en met je andere hand te pinchen, maar dat was behoorlijk omslachtig en zorgde voor schokken in beeld. Die mogelijkheid bestaat overigens nog steeds.

Maar Snapchat heeft inzoomen met de nieuwe versie een stuk gemakkelijker gemaakt. Een filmpje maken op Snapchat doe je door de opnameknop ingedrukt te houden. Laat je los, dan stopt de video.

beveiliging snapchat

Zo werkt het nieuwe Snapchat zoomen

In het vervolg kun je tijdens het filmen met Snapchat inzoomen door je vinger tijdens het indrukken van de opnameknop omhoog te bewegen. Hoe verder je veegt, des te verder de app inzoomt op hetgeen je filmt. Om weer uit te zoomen, veeg je juist weer omlaag op het scherm.

De zoomfunctie werkt zowel met de camera aan de achterkant van je iPhone als met de frontcamera. Bij foto’s zul je wel moeten pinchen (twee vingers uit elkaar vegen) om in- en uit te zoomen. Vervolgens tik je op de sluiterknop om af te drukken.

Lees ook: de ultieme Snapchat-gids voor beginners

10 miljard filmpjes per dag

Snapchat presenteerde recent nog cijfers over de app. Volgens de dienst kijken gebruikers dagelijks ruim 10 miljard video’s via het platform. In februari was dat nog 8 miljard per dag, waarmee het zich aan het aantal dagelijks gespeelde video’s op Facebook kon meten. Eerder deze week bespraken we Slinger, een app waarmee je Snapchat Verhalen kunt opslaan, zodat iedereen ze kan blijven bekijken.

Lees meer over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu