Snapchats vernieuwde zoekfunctie maakt de app sneller dan ooit
Lars Paymans
Snapchat

Snapchat

Gratis

Onze score

8

Met de Snapchat universele zoekfunctie is het een stuk gemakkelijker geworden om vrienden, contacten of gesprekken te vinden. Wij laten zien hoe het werkt.

Snapchat Universele Zoekfunctie nu beschikbaar

Tot voorheen was Snapchat best verwarrend als je de indeling van de app nog niet kende. Zo hadden de verschillende onderdelen van de app allemaal een eigen zoekfunctie, wat het lastig maakte om naar iets algemeens op zoek te gaan.

Vanaf vandaag worden alle afzonderlijke onderdelen van de app gebundeld in een Snapchat universele zoekfunctie. Handig, want deze kun je vanaf ieder scherm openen. Zo kom je met een zoekopdracht bijvoorbeeld vrienden tegen, maar ook nieuwe contacten en bedrijven die Snapchat Discover gebruiken. Het verbeteren van de zoekfunctie is iets waar fanatieke Snapchat-gebruikers al langer om vragen.

Snapchat universele zoekfunctie

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Je activeert de Snapchat universele zoekfunctie als volgt:

  1. Open Snapchat;
  2. In het cameravenster is een nieuwe zoekbalk toegevoegd;
  3. Tik hierop om een nieuw venster te openen;
  4. Vul je zoekterm in of spring direct naar een nieuw deel van de app.

Snelheid staat voorop

De functie wordt volgens Snapchat geleidelijk uitgerold. Het kan dus gebeuren dat de nieuwe zoekfunctie bij jou nog niet in de app is verschenen. In een gesprek met Techcrunch laat Snapchat weten dat de functie ervoor moet zorgen dat mensen Snapchat sneller kunnen gebruiken. Zo is er een speciaal onderdeel genaamd ‘Quick Chat’ toegevoegd dat bovenin in je zoekresultaten verschijnt. Vanuit hier kun je snel een privégesprek via Snapchat starten met de persoon waar je naar op zoek was. Hetzelfde geldt voor groepsgesprekken die ook een eigen balk in de nieuwe zoekfunctie gekregen hebben.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.