Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Deze 3 nieuwe functies brengt de laatste Snapchat-update

Lars Paijmans
6 juli 2017, 9:05
2 min leestijd
Deze 3 nieuwe functies brengt de laatste Snapchat-update
Snapchat

Snapchat

Gratis

Reviewscore

8

In de eeuwige strijd om zichzelf te onderscheiden van Instagram, introduceert Snapchat vandaag drie nieuwe filters. Aan de slag met Paperclips, achtergronden en Snapchat stemfilters.

Lees verder na de advertentie.

1. Paperclips

De Snapchat-update die vandaag op je staat te wachten in de App Store, is de grootste in lange tijd. Te beginnen met Paperclips, een manier om een website aan je Snap toe te voegen. Na het maken van je Snap tik je op het paperclip-icoontje, waarna je een url invult. Vervolgens kunnen de personen die je creatie bekijken omhoog vegen om de gekoppelde website te bekijken.

Snapchat stemfilters

2. Achtergronden

De nieuwe achtergrondfunctie ziet er een stuk spectaculairder uit. Je kiest een achtergrond op dezelfde manier als een filter, maar tekent vervolgens over de onderdelen van je kiekje die op de voorgrond horen. Zo kun je bijvoorbeeld alle mensen op de foto uitlichten, terwijl je gekozen achtergrond op de rest te zien is. Je komt deze nieuwe functie tegen door op het schaartje te tikken.

3. Snapchat-stemfilters

Tot slot maken de nieuwe Snapchat-stemfilters de update compleet. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hiermee het geluid van een video vervormen met verschillende effecten. Je opent de stemfilters door eerst een video op te nemen en vervolgens op het luidsprekertje in de linker onderhoek te tikken. Hier heb je de keuze uit een robot, alien, hamster en beer. Ongetwijfeld wordt dit aanbod in de toekomst verder uitgebreid.

De update rolt naast de gebruikelijke bugfixes ook de nieuwe geofilters uit. Deze kun je nu in de app maken op basis van je locatie. Vorige week introduceerde Snapchat de Snapmap, een kaart die de locaties van al je vrienden laat zien. Dit riep ook de nodige privacyvragen op, al kun je deze functie wel handmatig uitzetten. Hoe dat werkt lees je in onderstaande tip.

Lees ook: Schakel je locatie op Snap Kaart uit in 4 stappen

→ Download Snapchat in de App Store (gratis)

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store
Categorie: Apps algemeen
Thema: Snapchat

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's