Snapchat ruilt selfiemaskerwinkel om voor reclame

6 januari 2016, 19:12
2 min leestijd
Snapchat ruilt selfiemaskerwinkel om voor reclame
Snapchat

Snapchat

Gratis

Reviewscore

8

Sinds kort kun je in Snapchat voor 1 euro een nieuw selfiemasker kopen om je hoofd wat op te vrolijken. Komende vrijdag sluit deze winkel echter alweer zijn deuren.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat selfiemaskers

Sinds kort is het mogelijk om in Snapchat voor 1 euro een nieuw masker voor je selfies te kopen. Denk hierbij aan een een paar gekke ogen, een grote mond of regenboogkots. Deze optie gaat vrijdag echter alweer verdwijnen. Maar wat komt er voor in de plaats en wat gebeurt er met je al gekochte filters?

Snapchat gaat stoppen met deze extra selfiefilters, omdat het bedrijf geld gaat verdienen met het het aanbieden van gesponsorde maskers gebaseerd op bijvoorbeeld populaire films of games. Dus als later dit jaar de superheldenfilm Deadpool uitkomt, is de kans aanwezig dat je uit een Deadpool-filter kunt kiezen in de app. En zodra er nieuwe Minions-film verschijnt weet je ook wel ongeveer wat je kunt verwachten.

snapchat-sponsored-lenses

Volgens de Financial Times verdient Snapchat 450,000 tot 750,000 dollar voor het aanbieden van een gesponsord masker voor één dag. Voor bedrijven is het een manier om reclame te maken met iets dat gebruikt wordt in plaats van enkel een reclamevideo. In andere woorden: in 2016 worden de hoofden van je vrienden gebruikt om merken te promoten.

De keuze voor een masker wordt dus wel minder. Je kunt nog altijd dagelijks uit tien gratis maskers kiezen, maar daar lijkt het bij te blijven. Al je gekochte masters kun je wel gewoon blijven gebruiken. Wil je na vrijdag dus nog steeds een ruime keuze hebben, dan moet je ze nu nog kopen.

Met deze startertips maak je Snapchat meester in 2016

Snapchat downloaden

Snapchat downloaden kan in de App Store door op onderstaande link te klikken. De app vraagt om 69,5MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 7.0 nodig om Snapchat te kunnen gebruiken.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu