Snapchat voegt databesparende reismodus toe aan iOS-app

Wouter Nijsen
11 augustus 2015, 12:06
1 min leestijd
Snapchat voegt databesparende reismodus toe aan iOS-app
Snapchat

Snapchat

Gratis

Reviewscore

8,5

Snapchat voor iOS heeft een update gekregen en die voegt een handige functie toe. Met de nieuwe reismodus verbruikt de app veel minder data op de achtergrond.

Lees verder na de advertentie.

Dit doet de Snapchat reismodus

Voor gebruikers van Snapchat is er goed nieuws, want er is een grote update beschikbaar voor de sociale app. De belangrijkste nieuwe feature is de reismodus, een optie waarmee je het dataverbruik van Snapchat aanzienlijk terugbrengt. Een welkome toevoeging, want Snapchat staat erom bekend relatief veel data te verbruiken, ook wanneer je niet actief met de app bezig bent.

Snapchat reismodus

De nieuwe reismodus vind je in de instellingen onder ‘Aanvullende services’ en zorgt ervoor dat Snapchat minder data verbruikt. Dat doet de app door content uit Discover, nieuwe snaps en verhalen niet meer automatisch te verversen. Vooral voor het uitgebreide Discover, een functie waarmee nieuws van verschillende media kan worden ontdekt, is dat handig. Content wordt overigens wel opnieuw ingeladen wanneer je er als gebruiker op tikt.

Daarnaast zijn er nieuwe opties bij het toevoegen van emoji. Voortaan ben je niet meer gebonden aan het tekstvak in Snapchat, waardoor je nu een onbeperkt aantal emoji op snaps kan plaatsen. Ook nieuw is het oog-pictogram, waarmee je kunt bekijken wie jouw snaps heeft bekeken.

Download het vernieuwde Snapchat

De update voor Snapchat is nu beschikbaar in de App Store. Via onderstaande link kun je de nieuwste versie van de app downloaden. Zorg dat je voor de installatie beschikt over 52,9MB aan vrije opslagruimte en iOS 7 of hoger.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu