Zo werken Snapchats nieuwe filters met objectherkenning

Lars Paijmans
27 november 2017, 9:43
2 min leestijd
Zo werken Snapchats nieuwe filters met objectherkenning
Snapchat

Snapchat

Gratis

Snapchat heeft stilletjes een grote verandering doorgevoerd aan zijn filters. Voortaan weet de app wat je fotografeert, zodat de effecten daar op aangepast kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat objectherkenning filters toegevoegd

Mashable ontdekte de nieuwe objectherkenningfilters. Deze worden geleidelijk uitgerold, dus het kan even duren tot ze ook bij jou verschijnen. De filters zie je bovendien niet standaard in het overzicht staan, omdat ze alleen verschijnen als je de camera op een specifiek object richt.

Snapchat objectherkenning

Als je een hond fotografeert, komen er botjes in beeld en verschijnt de tekst ‘it’s a pawty!.’ Andere nieuwe filters duiken op als je eten vastlegt, of een foto maakt van een tropisch strand. Al snel ontdekten gebruikers dat je niet echt naar een tropisch eiland hoeft af te reizen om deze filter te bemachtigen. Zoek simpelweg een foto van een strand op via Google, richt je camera erop en de filter verschijnt alsnog in beeld.

  1. Open Snapchat;
  2. Richt de camera op een strand, huisdier of eten;
  3. Tik op het scherm om te focussen;
  4. Er verschijnt nu een nieuwe filter op basis van het object.

Hoewel de filters op de eerste plaats een leuke nieuwe functie zijn voor gebruikers, geeft het Snapchat ook de kans om weer wat extra geld aan de app te verdienen. Dat is hard nodig, en door speciale filters te ontwerpen voor objecten en deze te verkopen heeft Snap Inc. er een potentiële nieuwe inkomstenbron bij.

Een nieuwe versie van Snapchat

De nieuwe filters mogen dan al een grote verandering zijn, de grootste update in lange tijd moet nog komen. Na het zoveelste teleurstellende kwartaal besloot de app het roer om te gooien. Hierdoor krijgt Snapchat binnenkort een compleet nieuw ontwerp dat op de eerste plaats minder verwarrend wordt en mensen moet aanmoedigen om meer content te ontdekken. Wanneer deze grote update precies verschijnt is nog niet duidelijk. In het onderstaande artikel leggen we uit hoe Snapchat zichzelf opnieuw gaat uitvinden.

Lees ook: Hoe Snapchat zichzelf probeert te redden na een dramatisch kwartaal

Download Snapchat in de App Store (gratis)

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store
Bron: mashable
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu