Snapchat verandert de lucht op foto’s met nieuwe filters

Rutger Otto
26 september 2017, 15:09
1 min leestijd
Snapchat verandert de lucht op foto’s met nieuwe filters

De sociale app Snapchat heeft een update uitgebracht ter ere van zijn zesjarige bestaan. Vanaf nu is het onder meer mogelijk om filters te gebruiken die de lucht veranderen in bijvoorbeeld een sterrenhemel.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat luchtfilters

Snapchat heeft een gratis update uitgebracht voor zijn app. Hiermee kun je onder meer gebruikmaken van luchtfilters. Zodra de app herkent dat je de lucht op de foto hebt gezet, kun je hier een filter overheen plaatsen. Dat werkt zoals andere filters in Snapchat: na de foto veeg je gewoon opzij totdat er een filter over de hemel wordt geplaatst.

De app herkent zelf welk deel van de foto de lucht is en vervangt (een deel) daarvan met een filter. Zo toont Snapchat bijvoorbeeld een goudkleurige hemel met ganzen, een donkere lucht met sterren of een regenboog. Deze filters zijn een stuk realistischer dan de gezichtsmaskers en werken vrij goed, al is het resultaat niet altijd even mooi.

Snapchat stemfilters

Elke dag iets anders

Het is ook niet mogelijk om zelf het filter te kiezen. Elke keer bepaalt Snapchat voor jou wat het beste past. Volgens Snapchat wisselt het aanbod van de luchtfilters dagelijks, zodat ze fris en verrassend blijven.

Recent vulde Snapchat de app al aan met meer augmented reality-functies. Met 3D Bitmoji lenzen kunnen gebruikers hun getekende evenbeeld op de vloer laten dansen, barbecueën of met een fidget spinner laten spelen.

Snapchat is zes jaar

Snapchat bestaat vandaag zes jaar. Inmiddels maakt volgens het bedrijf één op de vijf smartphonegebruikers dagelijks van Snapchat gebruikt. Van de Nederlandse Snapchat-gebruikers is meer dan 70 procent ouder dan achttien jaar. Wereldwijd zijn er 173 miljoen dagelijkse gebruikers en per dag worden in totaal ruim 3 miljard Snaps verzonden.

Download Snapchat in de App Store (gratis)

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen