Snapchat laat je nu langere video’s opnemen, maar met een twist

Erwin Vogelaar
18 juli 2017, 19:50
1 min leestijd
Snapchat laat je nu langere video’s opnemen, maar met een twist
Snapchat

Snapchat

Gratis

Reviewscore

7,5

Het is eindelijk mogelijk om in Snapchat langere video’s op te nemen, maar wel met een twist. Ook heeft de app een toffe nieuwe bewerkfunctie om kleuren aan te passen.

Lees verder na de advertentie.

In Snapchat langere video’s opnemen

Snapchat laat je eindelijk in één keer één lange video van tot wel zestig seconden opnemen. Tenminste, je kunt zestig seconden lang de opnameknop ingedrukt houden terwijl er wordt opgenomen. Vervolgens wordt de video opgedeeld in korte clips van tien seconden. Deze clips zijn als serie te publiceren en te bekijken.

Na het opnemen krijg je de mogelijkheid om een clip weg te laten, of de gehele lange video te publiceren. Je mag natuurlijk ook eerst de beelden bewerken via filters en andere bewerkingsopties van Snapchat. Deze bewerkingen zijn in de gehele video zichtbaar.

snapchat langere video's

Leuk is dat Snapchat ook een nieuwe tool heeft geïntroduceerd om op een nog creatievere manier te bewerken. Het is nu namelijk mogelijk om de kleur van een voorwerp te veranderen. Hiervoor druk je op het schaartje en daarna op het penseeltje. Kies vervolgens een kleur en teken over de rand van het object dat je een andere kleur wil geven. Dit hoeft niet heel precies te zijn.

Met deze toevoegingen gaat Snapchat de strijd aan met Instagram, dat een hoop gebruikers van de videodienst heeft afgepakt. We zijn benieuwd hoe deze nieuwe nieuwe manier van lange video’s opnemen de app gaat veranderen. Het wordt in ieder geval veel makkelijker om iets te laten zien zonder dat je constant hoeft na te denken wanneer je opneemt en wanneer loslaat.

Snapchat downloaden

De nieuwste versie van Snapchat download je in de App Store via onderstaande link. Voor de installatie is 215MB vrije ruimte en iOS 9+ nodig.

Download Snapchat in de App Store (gratis)

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen