Versier je Snaps nu met Snapchat Geostickers op basis van je locatie

Lars Paijmans
3 augustus 2016, 8:43
1 min leestijd
Versier je Snaps nu met Snapchat Geostickers op basis van je locatie
Snapchat

Snapchat

Gratis

Snapchat voegt wederom een nieuwe mogelijkheid toe om je foto’s te versieren en aan te vullen met Geostickers. We laten zien uit hoe je deze stickers gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Zo werken Snapchat Geostickers

Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze stickers gebaseerd op je locatie, en krijg je afhankelijk van waar je een foto of video schiet een verschillende set met stickers te zien. Zo zie je San Francisco-stickers die de hoge huurprijs van de huizen bespreken en bekende locaties tonen.

Snapchat Geostickers

De Geostickers zijn een mooie aanvulling op de Geofilters die al langer in Snapchat aanwezig zijn. In tegenstelling tot deze filters laten de stickers niet specifiek de naam van je locatie zien, maar zijn het met de hand getekende figuurtjes van bekende locaties of lokale trends. Net zoals bij emoji en andere stickers kun je de Snapchat Geostickers verplaatsen over je foto, zodat ze nooit in de weg zitten.

Omdat deze stickers zich specifiek richten op een stad, is de functie nog lang niet overal beschikbaar. Voorlopig kun je de stickers gebruiken in steden als London, Los Angeles, Parijs en New York, maar geen Nederlandse steden. Snapchat heeft nog niet laten weten wanneer andere steden volgen.

Lees ook: Snapchat Herinneringen: alles wat je moet weten

Snapchat en Instagram Stories

De aankondiging van de Geostickers komt op een opvallend tijdstip. Op dezelfde dag onthulde Instagram namelijk de nieuwe Instagram Stories-functie, die duidelijk geïnspireerd is door het succes van Snapchat. De vraag is alleen of de fanatieke groep gebruikers van Snapchat bereid is om naar Instagram over te stappen, terwijl Snapchat zich steeds maar blijft vernieuwen.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store
Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu