De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Snapchat laat je faceswappen met opgeslagen foto’s

Lars Paijmans
22 april 2016, 12:39
1 min leestijd
Snapchat laat je faceswappen met opgeslagen foto’s
Snapchat

Snapchat

Gratis

Vanaf vandaag is het ook mogelijk om een Snapchat faceswap te doen met een foto die je in je filmrol hebt opgeslagen. Handig als je jouw gezicht met iemand wil ruilen, maar er even niemand in de buurt is.

Snapchat heeft al langer een faceswap-functie, maar daarvoor moest je altijd met twee mensen voor je iPhone-camera kruipen. Vanaf vandaag is dit niet meer nodig. Eindelijk kun je simpelweg een foto uit je filmrol kiezen en vervolgens dat gezicht op dat van jezelf plakken. Overigens is het nog steeds gewoon mogelijk om live een Snapchat-faceswap te doen. Deze functie is onveranderd gebleven.

Lees verder na de advertentie.

Als je de nieuwe faceswap-functie wil gebruiken, moet je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebben. Vanaf Snapchat-versie 9.29.0.0 op iOS zit je goed. Net zoals bij de oorspronkelijke Snapchat faceswap-functie worden gezichten automatisch gedetecteerd en kun je je gezicht gewoon blijven bewegen als er een ander hoofd op dat van jou geplakt zit.

Snapchat faceswap-functie gebruiken

  1. Open Snapchat en wissel naar de camera op de voorkant van je iPhone;
  2. Selecteer je gezicht door hem op het scherm even ingedrukt te houden;
  3. Scroll in de lijst met filters helemaal naar rechts voor de faceswap-knop;
  4. Snapchat heeft automatisch gezichten uit je camerarol gekozen. Kies er eentje uit om hem op je gezicht te plakken. Druk op de knop om een snap te maken.

Snapchat is er vanaf vandaag ook klaar mee om je spullen te verkopen vanuit de app. Eind vorig jaar werden de betaalde lenzen al uit de app gehaald en vandaag verdwijnen ook de in-app aankopen om Snaps meerdere malen terug te kijken. In plaats van gebruikers direct te laten betalen, wil Snapchat liever geld verdienen met advertenties en gesponsorde cameralenzen.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu