De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

4 dingen die je over Snapchat Discover moet weten

Rutger Otto
28 januari 2015, 12:33
2 min leestijd
4 dingen die je over Snapchat Discover moet weten

Enkele dagen geleden werd bekend dat Snapchat andere content wilde aanbieden in de app. Nu is Snapchat Discover toegevoegd, gebruikers krijgen verhalen uit de media voorgeschoteld. Dit moet je allemaal weten.

Lees verder na de advertentie.

1. De Discover-pagina

Snapchat heeft Discover toegevoegd aan de app. Je komt op die pagina door de camera en verhalen naar links te vegen. Snapchat wil met Discover niet langer alleen als distributeur van gebruikersverhalen fungeren, maar ook ‘eigen’ content publiceren die iets langere tijd in de app kan blijven staan. Deze verhalen geven meer body aan de app en bieden meer diepgang.

2. Samengesteld nieuws

Op de Discover-pagina staan momenteel twaalf cirkels voor de verschillende media waarmee Snapchat samenwerkt. Daaronder zijn CNN, MTV, The Daily Mail, Vice en National Geographic. Het aanbod is vrij gevarieerd, al lijkt de content in eerste instantie wel meer op buitenlands publiek gericht. Het nieuws en de filmpjes in Discover worden samengesteld door journalisten, uitgevers en de redactie van Snapchat. Het aanbod verandert elke dag.

3. Video en interactie

Elke editie van Discover is voorzien van fullscreen foto’s en video’s, schrijft Snapchat in de aankondiging. De dienst heeft een manier gevonden om nieuws op een aantrekkelijke manier te presenteren. Zo worden verhalen vaak met een grote afbeelding of een automatisch spelend filmpje ingeleid en kun je meer informatie opvragen door omlaag te scrollen. Veeg je van links naar rechts, dan scroll je door de verschillende verhalen in een editie.

De verschillende media weten hun eigen stijl te behouden in Discover. Toch is het wel even wennen aan de drukte van de previews, omdat video’s vaak automatisch beginnen en audio vanzelf speelt.

4. Snapchats verdienmodel

Tussen het nieuws zul je ook advertenties gaan tegenkomen die bij de content passen. Voorheen had Snapchat niet echt een verdienmodel, maar nu probeert de dienst hiermee geld te verdienen. Een deel van de opbrengsten gaan naar de media met wie Snapchat samenwerkt. De waarde van de app wordt op zo’n 10 miljard dollar geschat.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Bron: Snapchat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu