Snapchat wil snapvideo’s tijdens concerten samenvoegen

Rutger Otto
15 augustus 2017, 13:37
2 min leestijd
Snapchat wil snapvideo’s tijdens concerten samenvoegen
Snapchat

Snapchat

Gratis

Reviewscore

8

Met Snapchats ‘Crowd Surf’ gebruikt de app kunstmatige intelligentie om video’s aan elkaar te plakken die op hetzelfde moment tijdens een concert gemaakt worden.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Crowd Surf

Dankzij Crowd Surf moet uiteindelijk een langere video ontstaan met korte filmpjes van gebruikers vanuit verschillende posities. De functie pakt steeds tien seconden geluid van één video en zet daar beelden overheen van meerdere gebruikers. Zo ontstaat een dynamische concertvideo.

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, probeerde Crowd Surf tijdens een concert van Lorde tijdens het Outside Lands festival in San Francisco. Tijdens het nummer Green Light bekeek Snapchat wie er aan het filmen waren en combineerde het de fragmenten. De website TechCrunch maakte een video van het eindresultaat.

How to use Snapchat Crowd Surf for combining concert videos

Samen verhalen maken

Crowd Surf komt in de afdeling ‘Verhalen’ te staan, onder Snapverhalen van vrienden. Als tijdens het kijken rechtsonder in beeld een telefoon-icoon verschijnt, kun je op het scherm tikken om het optreden vanuit een andere hoek te bekijken. Omdat veel mensen video’s via Snapchat opnemen tijdens concerten, is dat idee best levensvatbaar.

Het is echter onbekend wanneer de Crowd Surf-functie wereldwijd uitgerold wordt. Wel lijkt het vooralsnog alleen bedoeld voor tijdens evenementen zoals concerten en toespraken. Mogelijk blijft de functie beperkt tot grote bijeenkomsten, waar veel mensen tegelijk filmen en baseert Snapchat daarop of Crowd Surf moet worden ingeschakeld. In dat geval komen ook sportwedstrijden en openbare evenementen zoals de Canal Pride in aanmerking.

Meer volgers

Voor Snapchat-gebruikers is het maken van een video dan ook interessanter, omdat het ze mogelijk meer kijkers en volgers oplevert. Op Snapchat is het verzamelen van nieuwe volgers niet zo simpel, omdat de ander een gebruikersnaam of qr-code moet hebben. Met een functie als Crowd Surf kan het platform hiervoor meer openstellen.

Op Instagram, Snapchats grote concurent, is dat een stuk gemakkelijker. Deze foto- en videodienst van Facebook kent nog geen soortgelijke functie voor concerten, maar bekend is dat Instagram zich graag door Snapchat laat inspireren.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu