Snapchat introduceert Chat 2.0 met stickers en video/audio-berichtjes

Erwin Vogelaar
29 maart 2016, 19:47
2 min leestijd
Snapchat introduceert Chat 2.0 met stickers en video/audio-berichtjes
Snapchat

Snapchat

Gratis

Reviewscore

8,5

Snapchat vernieuwt de chatfunctie in de app met allerlei nieuwe functies. Chat 2.0 biedt onder andere stickers en video- en audio-berichtjes. Ook krijgt Stories een update.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat chat update

Snapchat heeft de chatfunctie van zijn app onder handen gekomen. Chat is bedoeld om één op één een gesprek te voeren en nu krijg je veel meer mogelijkheden om deze gesprekken een stuk aangenamer te maken. Snapchat noemt de update “Chat 2.0”, om zo extra duidelijk te maken dat het hier om een flinke vernieuwing gaat. Dit is er allemaal nieuw.

Snapchat chat update

Je kunt nu stickers toevoegen aan je gesprekken. Snapchat heeft meer dan 200 stickers beschikbaar gesteld die je via zoekwoorden kunt vinden. Denk hierbij aan grappige dieren of andere figuurtjes. Je kunt daarnaast makkelijker een video- of audiogesprek starten en ook video- en audioberichtjes achterlaten als iemand niet opneemt. Dit berichtje krijgt de ontvanger dan te zien als diegene de app start. Tevens is het voor het eerst mogelijk om de fotobibliotheek van je toestel aan te spreken om vooraf genomen foto’s of video’s te sturen. Dit doe je door op het foto-icoontje te drukken.

Ook Stories krijgt een belangrijke update. Vanaf nu zal bij het eindigen van een Story, de volgende Story direct volgen. Je kunt dus blijven kijken naar de belevenissen van je vrienden, in plaats van dat je elke Story apart moet starten. Wil je doorspoelen? Dan swipe je gewoon naar rechts. Ben je er helemaal klaar mee, dan hoef je alleen naar beneden te swipen.

Snapchat voor iOS downloaden

Snapchat is gratis te downloaden in de App Store. De app vraagt om 80,8MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 7 nodig om de app te draaien. Raak je verdwaald in de app? Lees dan onze ultieme Snapchat-gids voor beginners. Daar lees je alles wat je over de app moet weten.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Snapchat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu