De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Snapchat kondigt bewegende emoji met augmented reality aan

Rutger Otto
14 april 2016, 11:59
2 min leestijd
Snapchat kondigt bewegende emoji met augmented reality aan
Snapchat

Snapchat

Gratis

Reviewscore

9

Binnenkort kun je op iOS stickers over objecten, personen en dieren plaatsen die in beeld gevolgd worden. Daarvoor maakt Snapchat gebruik van augmented reality.

Lees verder na de advertentie.

Augmented reality op Snapchat

De nieuwe feature heet 3D Stickers en is inmiddels uitgerold onder Android-gebruikers. Op iOS moeten we er nog even op wachten, maar volgens Snapchat komt de functie ‘binnenkort’ ook op apparaten van Apple beschikbaar.

Met 3D Stickers kun je emoji over een video leggen, zodat ze meebewegen met objecten die in beeld komen Dat is anders dan de manier waarop je nu emoji toevoegt in filmpjes, die blijven gewoon vast staan op de plek waar je ze ‘plakt’. Met de nieuwe feature ‘volgen’ ze objecten, bijvoorbeeld een smiley op het hoofd van iemand die voorbij loopt.

Snapchat chat update

3D Stickers toevoegen

Het toevoegen van 3D Stickers is heel gemakkelijk. Eerst neem je een video op, daarna kies je bij stickers een emoji naar keuze. Je sleept hem naar het object dat hij moet volgen en door ‘m langer ingedrukt te houden op de juiste positie, plak je hem op. Vervolgens draait de emoji mee als het object draait, wordt hij groter als het object dichterbij de lens komt en wordt hij gevolgd.

Volgens TechCrunch wil Snapchat niet zeggen hoe de feature is gemaakt, behalve dat de dienst het zelf heeft ontwikkeld. De app kan verschillende objecten in een video onderscheiden, waarna Snapchat hun beweging bijhoudt en de stickers op hun plek houdt. Deze functie zou mogelijk ook werken met tekenen, bijvoorbeeld om een pijltje te wijzen naar een bepaald bewegend object. Snapchat wil niet zeggen of daaraan gewerkt wordt.

Lees ook: De ultieme Snapchat-gids voor beginners

Maskers

Het is niet de eerste keer dat Snapchat zich op augmented reality richt. Gebruikers kunnen bij selfies bijvoorbeeld al maskers over hun gezicht leggen. Daarbij registreert en volgt Snapchat je gezicht. Wanneer de nieuwe Snapchat-feature precies naar de iPhone komt, is nog niet bekend.

Lees meer over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu