Snakebird: kleurrijke puzzelgame is gruwelijk moeilijk
Snakebird

Snakebird

Gratis

Onze score

9

Eén van de meest gewaardeerde en meest lastige puzzelgames van de laatste tijd is vanaf nu beschikbaar op iOS. Een must-have voor elke puzzelaar die uitgedaagd wil worden.

Ingewikkelde maar fraaie puzzelgame

Aan puzzelgames op iOS geen gebrek, met spellen als Paint it Back, Monument Valley en Threes. Eén van de betere spellen uit het genre was nog niet op de iPhone beschikbaar, maar staat inmiddels wel in de App Store.

Snakebird is voor de echte doorzetters. Hoewel het spel er enorm kleurrijk uitziet, moet je je daar niet door laten bedriegen. Het vrolijke design compenseert voor de bikkelharde levels waar je doorheen probeert te ploegen. Ze lijken in het begin vaak onmogelijk als je het een paar keer probeert, totdat je ineens ziet hoe een puzzel in elkaar steekt.

De perfecte route

Wat moet je doen? In Snakebird speel je, zoals de naam al verraadt, met een kruising tussen een vogel en een slang. Eigenlijk is het heel simpel: je kunt vier richtingen op vegen (zolang je zelf of het level je niet in de weg zit) en je gaat naar de uitgang. Onderweg pak je stukken fruit op die je vogelslang net iets langer maken. Bij de meeste puzzels is er maar één perfecte route die je naar het einde brengt, de rest resulteert in stekels of een ravijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Je zult dus vaker dan je lief is vast komen te zitten, maar gelukkig kun je snel stappen terug zetten of een level opnieuw starten. Ook belangrijk is dat je verder geen rekening hoeft te houden met zwaartekracht, zolang er een deel van de slang op land staat. Zo is het vaak mogelijk om over stekels heen te gaan, zonder dat je erin valt.

Snakebird downloaden

Hoewel de game vrijwel direct lastig is, wordt het alleen maar ‘erger’. Er komen bijvoorbeeld meer snakebirds bij, evenals bewegende platformen en portalen waardoor je kunt teleporteren. De app is gratis te downloaden, maar je zult na en aantal levels moeten betalen om de hele game te ontgrendelen. Dat kost je 3,99 euro.

Snakebird

Noumenon Games

7,2 (27 reviews)
Gratis via App Store

Snakebird
Snakebird
Snakebird
Snakebird
Snakebird
Snakebird
Snakebird
Snakebird
Snakebird
Snakebird

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.