De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nostalgie in een nieuw jasje: Snake Rewind beschikbaar op iOS

Rutger Otto
14 mei 2015, 12:29
2 min leestijd
Nostalgie in een nieuw jasje: Snake Rewind beschikbaar op iOS
Snake Rewind

Snake Rewind

Gratis

Reviewscore

7

Snake heeft bijna twintig jaar nadat het populaire spel op de Nokia 6110 verscheen een officiële opvolger voor onder meer iOS. Is het nog net zo leuk als toen?

Lees verder na de advertentie.

Snake Rewind

Het is niet de eerste keer dat een versie van Snake op de iPhone verschijnt, maar Snake Rewind is een officieel vervolg, waar onze aandacht door getriggerd wordt. Hij is gemaakt door Taneli Armanto, de man die ook verantwoordelijk was voor de game uit 1997 op de Nokia 6110.

De vraag is echter of Snake niet al lang is ingehaald door andere succesvolle mobiele games, zoals Clash of Clans, Candy Crush en Angry Birds. We zijn vandaag de dag namelijk meer gewend dan een lijntje op het scherm dat stukjes fruit moet happen. En hoe goed werkt Snake met een touchscreen?

Besturingsnake rewind

Om met die laatste vraag te beginnen: het is even wennen. Het gevoel van controle dat je bij fysieke toetsen had, is er veel minder op de iPhone. Je kunt de slang op twee verschillende manieren sturen, door te swipen of door in een richting te tikken. Beide opties hebben hun nadelen. Zo moet je met swipen heel nauwkeurig in een bepaalde richting vegen, omdat je anders per ongeluk een bochtje maakt. Bij het tikken is een beetje onduidelijk waar op het scherm je precies moet tikken om een kant op te gaan, maar is wel sneller dan swipen.

Armanto heeft wel iets bedacht op de mindere besturing via touch, zo lijkt het. De vernieuwing van Snake Rewind zit ‘m al in de naam: als je crasht met de slang, kun je tijd een stukje terugspoelen (door verzamelde stukjes fruit op te offeren). Je kan dan nogmaals proberen om de bocht wél goed te maken.

Vernieuwing

Om het wat frisser te maken, is deze Snake-game voorzien van geinige nieuwe opties. Zo kun je missies uitvoeren om nieuwe levels vrij te spelen. Deze missies varieren van ‘start vijf nieuwe spellen’ tot ‘behaal 1000 punten’. De nieuwe levels zijn steeds in basis hetzelfde, maar ogen anders. De ene keer retro, de andere keer modern met fraaie lichteffecten.

Met het fruit dat je verzamelt, kun je power-ups ontgrendelen, zoals een magneet waarmee je fruit naar je toe trekt zonder de slang er overheen te laten kruipen of een power-up waarmee je score hoger wordt. Deze kun je overigens ook voor echt geld kopen, maar het spel dwingt je nooit.

Snake Rewind downloaden

Vanuit nostalgische overwegingen mag je Snake Rewind niet missen. Het speelt anders dan je gewend bent, maar biedt genoeg vernieuwing om je weer uren bezig te houden. Snake Rewind is gratis te downloaden in de App Store.

Snake Rewind

Rumilus Design

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Snake Rewind
Snake Rewind
Snake Rewind
Snake Rewind
Snake Rewind
Snake Rewind
Snake Rewind
Snake Rewind
Snake Rewind
Snake Rewind
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu