Placeholder

Een hacker heeft een fout gevonden in de Sms-functie in iOS 5.1.1. Het lek maakt het mogelijk om kwaadwillende gebruikers zich voor te doen als iemand anders, dit kan leiden tot phishing.

De fout werd ontdekt door jailbreaker Pod2g, volgens de hacker zouden beveiligingsexperts al op de hoogte zijn van het lek in de iOS-software. Het lek is ook gevonden in de laatste bètaversie van iOS 6.

Fout in iOS

Bij het versturen van een Sms-bericht wordt er vaak een ‘User Data Header’ mee verstuurd. In dit bestand staat noodzakelijke informatie voor de ontvangende gebruiker. Doordat het mogelijk is geworden om hier informatie in te wijzigen kunnen kwaadwillenden doen alsof ze iemand anders zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Pod2g roept Apple op om zo snel mogelijk wat te doen aan het probleem. Er zouden al gevallen zijn voorgekomen waarbij hackers zich voordoen als een bedrijf per SMS.

Apple heeft nog niet gereageerd op de kwestie.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.