Smash Hit: verslavende schietgame met brekend glas
Gijs Ettes

Een van de nieuwe hits in de App Store en Google Play is de gratis schietgame Smash Hit, waar je ijzeren balletjes schiet op obstakels van glas. Het doel is om zoveel mogelijk meters te maken en zo je vrienden af te troeven.

Smash HitSmash Hit is een railshooter, wat betekent dat je automatisch beweegt en tegemoetkomende objecten moet ontwijken. Daarvoor heb je een gelimiteerd aantal ijzeren balletjes tot je beschikking. Door op het scherm te tikken vuur je ze richting bewegende muren, pilaren en stalagmieten van glas.

Als je laatstgenoemde raakt, krijg je meer balletjes. En dat is essentieel, want als je niet meer kan schieten, is het al gauw met je gedaan. Een klap tegen een glazen muur kost je tien ballen en betekent in sommige gevallen game over. Daarnaast is timing belangrijk; je hoeft immers niet elk obstakel aan gort te schieten om verder te komen in Smash Hit.

Onderweg kom je grote deuren tegen met blauwe knoppen waarop je moet schieten om ze te openen. Naarmate je vordert in Smash Hit wordt dat steeds lastiger. De game is naast uitdagend ook fraai vormgegeven, met een futuristische presentatie die vloeiend oogt. Smash Hit vereist iOS 4.3 of hoger en tenminste 48MB aan vrije opslagruimte.

Smash Hit

Mediocre AB

9 (109 reviews)
Gratis via App Store

Smash Hit
Smash Hit
Smash Hit
Smash Hit
Smash Hit

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.