Smartspotter: Geld verdienen met je iPhone

26 januari 2012, 18:00
3 min leestijd
Smartspotter: Geld verdienen met je iPhone

Sinds eind 2011 staat er in de App Store een nieuwe applicatie waarmee je geld kan verdienen. Deze applicatie heet Smartspotter. Het idee achter de dienst is eenvoudig: Je maakt foto’s van een object dat in de opdracht van Smartspotter omschreven staan. Als de foto goed is, en je hebt de bijbehorende vragen juist beantwoord, dan krijg je een klein bedrag op je account.

Lees verder na de advertentie.

Waar komt het geld vandaan?

De ontwikkelaars van Smartspotter betalen je natuurlijk niet uit eigen zak. Zij krijgen namelijk weer betaald van hun opdrachtgevers. Tele2 wilden bijvoorbeeld onlangs weten of hun prepaid kaarten verkocht werden bij alle locaties van Albert Heijn. Toen ik deze opdracht uitvoerde in Beverwijk, bleek dit niet het geval te zijn. Met deze informatie kan Tele2 Albert Heijn aanspreken als ze een deal hebben dat de kaarten daar wel verkocht zouden worden.

‘Onze moeders moeten het kunnen begrijpen’

In een gesprek met de bedenkers van Smartspotter komt naar voren dat ze vooral gericht zijn op de eenvoud van de applicatie. “Onze moeders moeten het kunnen begrijpen”, aldus Arno Fidder. De applicatie is echter nog lang niet af. Tijdens het testen ben ik vaak op crashes en bugs gestuit. Dit is overigens met elke update afgenomen, en dus is er goede hoop voor deze dienst.

Uitbetalen

Als je je geld meteen wilt gebruiken voor een online aankoop, zal je even geduld moeten hebben. Als je op de knop ‘Uitbetalen’ klikt, wordt het geld namelijk de eerst komende vrijdag uitbetaald op je bankrekening. De ontwikkelaars hebben niet voor Paypal gekozen omdat het voor de gebruiker dan weer een extra stap kost om het geld daadwerkelijk in handen te krijgen. Dit is erg gebruiksvriendelijk voor de ‘moeders’, maar voor de online shopper van tegenwoordig zou het handig zijn als er ook een uitbetaling via Paypal wordt aangeboden.

Opdrachten

In de testperiode heb ik een aantal opdrachten kunnen uitvoeren. Ik heb onder andere de ingang van 4 winkels van de Etos gefotografeerd. Hiermee groeide mijn saldo naar 8 euro. Niet verkeerd dus, aangezien ik deze winkels gewoon onderweg naar school tegenkwam. Dit was eenmalig, want tot nu toe zijn er slechts enkele opdrachten beschikbaar gekomen via de app. Het is dus nog geen vervanger van een krantenwijk, maar de ontwikkelaars zijn positief over de toekomst.

Wij denken dat ‘mobile crowdsourcing’ nog maar in de kinderschoenen staat. Het is het ultieme en meest efficiënte middel voor fabrikanten, merkeigenaren en retailers om de eindgebruiker aan te spreken, met ze in dialoog te komen en loyaliteit te genereren. Wij als SmartSpotter zijn vastberaden hier een belangrijke rol in te gaan vervullen. SmartSpotter zal op korte termijn een service zijn waarmee iedere leverancier die een product in de buitenwereld heeft, daar grip op kan krijgen.

Concurrentie

In Nederland is sinds de zomer van 2011 al een soortgelijk bedrijf begonnen, Roamler. Deze dienst is in enkele maanden enorm gegroeid. Deze week is zelfs de honderdduizendste opdracht goedgekeurd door de reviewers. Smartspotter heeft dus nog een lange weg te gaan om op gelijk niveau met Roamler te komen, maar het begin is er!

Smartspotter en Roamler zijn alleen beschikbaar op uitnodiging.

Downloaden heeft dus geen zin zonder uitnodiging!

Via de app van Smartspotter kan je wel een uitnodiging aanvragen!

SmartSpotter - Verdien geld

SmartSpotter BV

Gratis via App Store

SmartSpotter - Verdien geld
SmartSpotter - Verdien geld
SmartSpotter - Verdien geld
SmartSpotter - Verdien geld
SmartSpotter - Verdien geld
SmartSpotter - Verdien geld
SmartSpotter - Verdien geld
SmartSpotter - Verdien geld
SmartSpotter - Verdien geld
SmartSpotter - Verdien geld
SmartSpotter - Verdien geld
SmartSpotter - Verdien geld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu