Smartify: deze kunstscanner maakt van iedereen een kunstkenner
Lars Paymans
SMARTIFY: Scan & Discover art

SMARTIFY: Scan & Discover art

Gratis

Onze score

7

Iedereen is een kunstkenner met Smartify: een indrukwekkende app waarmee je iPhone kunstwerken kan herkennen en achtergrondinfo geeft.

Smartify maakt van iedereen een kunstkenner

Dankzij apps als Shazam hoef je jezelf nooit meer af te vragen naar welk nummer je luistert. Met een druk op de knop luistert je iPhone mee en presenteert vervolgens het nummer, de artiest en alle info die je nodig hebt. Smartify doet nu iets soortgelijks, maar dan met kunststukken in musea.

Smartify

Door de camera in je iPhone te benutten scant Smartify een schilderij in. Komt het kunstwerk overeen met de database van de app, dan kun je er meteen meer over lezen. Zo ontdek je niet alleen wie het schilderij gemaakt heeft, maar ook het verhaal erachter en andere werken van de schilder. Een beetje zoals de audio-tours dus, die sommige musea aanbieden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Met de handige collectie-functie kun je bovendien gemakkelijk je eigen kunstverzameling samenstellen. Iedere keer als je een schilderij inscant waar je later meer over wil weten, kun je deze aan je collectie toevoegen. Handig voor de momenten dat je er later meer over wilt weten, ook als je niet in de buurt van het schilderdoek bent. De app werkt overigens ook als je een kaart of afbeelding van een schilderij fotografeert.

Smartify en het Rijksmuseum

Het enige probleem dat Smartify nu nog heeft is de beperkte database van de app. Daar komt in mei gelukkig verandering in als de app officieel gelanceerd wordt. Naast specifieke werken in het Louvre en het Met in New York zal namelijk het volledige Rijksmuseum aan de app worden toegevoegd. Dit maakt de app meteen relevant voor een Nederlands publiek, wat ongetwijfeld ook de reden is dat de volledige app in het Nederlands beschikbaar is.

SMARTIFY: Scan & Discover art

Smartify CIC

9 (269 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.