Smartify: deze kunstscanner maakt van iedereen een kunstkenner

Lars Paijmans
6 maart 2017, 13:00
1 min leestijd
Smartify: deze kunstscanner maakt van iedereen een kunstkenner
Smartify: Museum & Art Guide

Smartify: Museum & Art Guide

Gratis

Reviewscore

7

Iedereen is een kunstkenner met Smartify: een indrukwekkende app waarmee je iPhone kunstwerken kan herkennen en achtergrondinfo geeft.

Lees verder na de advertentie.

Smartify maakt van iedereen een kunstkenner

Dankzij apps als Shazam hoef je jezelf nooit meer af te vragen naar welk nummer je luistert. Met een druk op de knop luistert je iPhone mee en presenteert vervolgens het nummer, de artiest en alle info die je nodig hebt. Smartify doet nu iets soortgelijks, maar dan met kunststukken in musea.

Smartify

Door de camera in je iPhone te benutten scant Smartify een schilderij in. Komt het kunstwerk overeen met de database van de app, dan kun je er meteen meer over lezen. Zo ontdek je niet alleen wie het schilderij gemaakt heeft, maar ook het verhaal erachter en andere werken van de schilder. Een beetje zoals de audio-tours dus, die sommige musea aanbieden.

Met de handige collectie-functie kun je bovendien gemakkelijk je eigen kunstverzameling samenstellen. Iedere keer als je een schilderij inscant waar je later meer over wil weten, kun je deze aan je collectie toevoegen. Handig voor de momenten dat je er later meer over wilt weten, ook als je niet in de buurt van het schilderdoek bent. De app werkt overigens ook als je een kaart of afbeelding van een schilderij fotografeert.

Smartify en het Rijksmuseum

Het enige probleem dat Smartify nu nog heeft is de beperkte database van de app. Daar komt in mei gelukkig verandering in als de app officieel gelanceerd wordt. Naast specifieke werken in het Louvre en het Met in New York zal namelijk het volledige Rijksmuseum aan de app worden toegevoegd. Dit maakt de app meteen relevant voor een Nederlands publiek, wat ongetwijfeld ook de reden is dat de volledige app in het Nederlands beschikbaar is.

Smartify: Museum & Art Guide

Smartify CIC

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen