Facebooks Slingshot komt met ‘reacties op reacties’
Rutger Otto

De allereerste Slingshot update zorgt voor een betere conversatie nadat je een Sling hebt gestuurd. Omdat je nu kunt reageren op Slingshot reacties, stapt de app iets af van het ‘reageer om te ontgrendelen’-principe.

Slingshot reacties nu logischer

In de eerste versie van Slingshot, voerde je steeds een soort omgekeerde gesprekken. Als je de reactie van iemand wilde zien, diende je eerst zelf een reactie te sturen, zij het een foto, video of tekstbericht. Dat geldt met de Slingshot update nog steeds voor nieuwe Slings (je moet eerst reageren voordat je een nieuwe Sling ziet), maar vervolgens kun je onbeperkt op elkaar reageren, zonder dat je steeds iets moet ontgrendelen.

slingshot update kl

Het lijkt een kleine verandering, maar dat is het niet. Veel gebruikers waren aanvankelijk sceptisch over het ‘gedwongen’ berichten naar elkaar sturen, voordat je iets van de ander zag. Vaak leidt dat namelijk tot niets, omdat je simpelweg niets in de buurt hebt wat interessant genoeg is voor een foto. En dus stuur je onzinnige foto’s over en weer uit nieuwsgierigheid. Met de update kan Facebook een hoop nieuwe zieltjes winnen.

Nu is het ook beter mogelijk om te zien welke van je vrienden Slingshot gebruikt. Hiervoor is het tabje My People toegevoegd. Hier check je welke vrienden uit je contactenlijst en van Facebook de app gebruiken.

Facebook is flink in de weer met mobiele apps. Zo werd deze week bekend dat je binnenkort niet meer kunt chatten via de Facebook app en lanceerde Instagram (dat in handen is van Facebook) een nieuwe app voor foto-berichten, genaamd Bolt. Deze app zal “snel” in Nederland beschikbaar zijn, al is een datum nog niet bekend.

Download Slingshot

Slingshot is te downloaden voor iOS 7 en nieuwer. Voor installatie is 11MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.