Slingshot: zakelijke iOS-app voor videoconferencing en scherm delen
Gijs Ettes

Er zijn diverse apps beschikbaar in de App Store waarmee je het scherm van je iPhone of iPad met anderen kunt delen. Handig voor als je met iemand wilt samenwerken of vergadert met collega’s die zich op een andere locatie bevinden. Slingshot maakt dit gemakkelijker en voegt bovendien belangrijke features toe.

Zo kun je vergaderingen starten, delen of bijwonen ongeacht van wat voor apparaat je gebruikmaakt. Het enige dat je nodig hebt is de Slingshot-software en een werkende wifi-verbinding. Vervolgens deel je eenvoudig je volledige scherm of een gedeelte ervan en met een paar tikken op het scherm geef je iedereen toegang tot de agenda of notulen. Desgewenst kan het hele team tegelijkertijd opmerkingen toevoegen aan de notulen.

https://www.youtube.com/watch?v=hDWXMCuxU0U

Vanuit Slingshot kun je ook (video)bellen en chatten en je het is mogelijk om als deelnemer in te bellen als je niet over een microfoon beschikt. Meetings worden versleuteld opgezet, dus je hoeft niet bang te zijn dat gevoelige informatie die je tijdens het gesprek deelt, wordt onderschept. Als je bestanden deelt, wordt automatisch gebruikgemaakt van de veilige ssl-encryptie.

Compatibiliteit Slingshot

Het delen van je scherm via Slingshot is mogelijk met de iPad 2+, iPhone 4S+ en iPods vanaf de vijfde generatie. Ook de meeste Android-apparaten met Android-versie 4.1 worden ondersteund. De Slingshot-app is gratis te downloaden, al betaal je na de testperiode van 30 dagen een vast bedrag per maand voor een abonnement.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.