Facebook probeert het nog eens met Snapchat-concurrent Slingshot
Rutger Otto

Slingshot staat al vanaf juni in de App Store, maar wil maar niet van de grond komen. Met versie 2.0 hoopt Facebook er een beter Snapchat-alternatief van te maken.

Slingshot-app update

Facebook heeft sinds de oorspronkelijke lancering een complete make-over gekregen. Eerder klaagden gebruikers al dat de app teveel werk kostte in vergelijking. Niet zo gek, want om een inkomende foto te kunnen bekijken, diende je eerst te antwoorden. Dat was zo’n frustrerende functie, dat Slingshot dat idee al in september liet varen.

slingshot-app

In Slingshot 2.0 kun je mensen volgen, zoals op Twitter of Instagram. Als je een plaatje deelt, komt deze terecht in een feed, waarna vrienden en volgers erop kunnen reageren door zelf een plaatje te sturen. Deze komen in een verschillend scherm te staan. De foto’s die je deelt, verdwijnen na 24 uur vanzelf weer.

Met deze functie heeft Facebook goed naar Snapchat gekeken, die eveneens werkt met feeds in Snapchat Stories. Desalniettemin is dit misschien precies wat Slingshot nodig had om beter te concurreren. Ook deel je nu gemakkelijker plaatjes met je vrienden. Niet alleen binnen de app, maar ook via andere kanalen, want foto’s en video’s kun je nu delen via bijvoorbeeld Instagram, Facebook en Twitter.

Slingshot-app downloaden

Dit is de zoveelste keer dat Facebook probeert gebruikers bij Snapchat af te snoepen. De eerste versie van Slingshot was al een opvolger op Poke, een geflopte Snapchat-concurrent van Facebook. Je kan Slingshot gratis proberen. Download de app voor iOS 7 of nieuwer. voor de installatie is 7,6MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.