SlingPlayer voor iPhone
Redactie

SlingPlayer is een applicatie waarbij je op een iPhone tv kan kijken, dit programma was al eerder uitgebracht voor Windows Mobile 6. Deze Applicatie maakt verbinding met de SlingBox (Pro) die aan je tv hangt (en apart gekocht moet worden), andere modellen van de SlingBox werken ook met SlingPlayer, alleen wordt er dan geen ondersteuning gegeven.

Met SlingPlayer kan je in principe elk programma bekijken die je ook kan bekijken op de televisie waar je SlingBox aan hangt. Je kan dus zowel betaalde als gratis kanalen bekijken, mits je die ontvangt.
Je kan tv kijken op je iPhone waar je ook bent, in de bus, op het werk of bijvoorbeeld in het restaurant wanneer je toch wacht op het eten.

Deze App klinkt geweldig, maar er zijn toch enkele nadelen.
Volgens de ontwikkelaars van SlingPlayer werkt de app alleen op WiFi en dus niet op 3G. Dat waarschijnlijk omdat het dataverkeer van SlingPlayer groot is. Wanneer je 3G toch gebruikt zal het beeld niet geweldig zijn omdat het netwerk het simpelweg niet kan dragen.
Ook de prijs is een struikelblok: rond de 24 EUR.  De Windows Mobile versie voor de BlackBerry heeft dezelfde prijs maar ondersteund wel het dataverkeer binnen de abbonnement netwerk.

Kortom: Denk je dat je het vaak gaat gebruiken? Dan is het het waard.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.