De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Deze app laat je 3D-foto’s met je iPhone maken

Wouter Nijsen
23 december 2015, 9:59
1 min leestijd
Deze app laat je 3D-foto’s met je iPhone maken
Slide – 3D GIF Camera

Slide – 3D GIF Camera

€ 1,99

Reviewscore

7,5

Met de nieuwe iOS-app Slide maak je bewegende foto’s in 3D. De app vereist wat oefening, maar het resultaat mag er zijn.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Slide

Het maken van 3D-foto’s is niet per se nieuw, maar Slide giet het principe in een eigen jasje. De app werkt simpel: je opent de app, richt je iPhone op wat je wilt fotograferen en drukt op de knop. Hierna dien je vlot, maar nauwkeurig je iPhone horizontaal te bewegen. Tik vervolgens op een punt in de foto en Slide geeft ‘m automatisch een 3D-effect. In de praktijk betekent dit dat de foto van links naar rechts wiebelt, wat er geinig uitziet. Het filmpje hieronder geeft een korte impressie van de app.

Ondanks de simpele opzet duurt het toch even voordat je Slide helemaal onder de knie hebt. De app werkt het beste wanneer er een duidelijk onderwerp, voor- en achtergrond voor je foto is. Ook is het belangrijk dat de belichting goed is. De makers adviseren je verder om te spelen met diepte en verschillende lagen toe te passen. Je bent dus vrij om te maken wat je zelf wilt.

Uiteraard zijn er verschillende manieren om je creaties te delen. Dat kan vanuit de app via Instagram, Facebook, Twitter of iMessage. Hierbij heb je de keuze om de 3D-foto als een gifje of korte video op te slaan.

Slide voor iOS downloaden

Wil je Slide eens proberen, dan kun je de app via onderstaande link downloaden. De app kost 1,99 euro en werkt op de iPhone 5S en nieuwer. Voor de installatie heb je 16,5MB aan vrije opslag en iOS 8.1+ nodig.

Slide – 3D GIF Camera

Will Global

€ 1,99 via App Store

Slide – 3D GIF Camera
Slide – 3D GIF Camera
Slide – 3D GIF Camera
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu