Sleepfulness: fraaie app helpt je om beter te slapen

Wouter Nijsen
7 maart 2016, 12:42
2 min leestijd
Sleepfulness: fraaie app helpt je om beter te slapen
Sleepfulness

Sleepfulness

Gratis

Reviewscore

7,5

Slaap is voor iedereen enorm belangrijk. De nieuwe iOS-app Sleepfulness helpt je overdag met diverse mindfullness-oefeningen en kalmerende muziek om tot een betere nachtrust te komen.

Lees verder na de advertentie.

Beter slapen met Sleepfulness

Sleepfulness probeert je beter te laten slapen met rustgevende muziek en mindfullness-oefeningen. Hierdoor moet je gemakkelijker in slaap vallen, maar wordt ook je dagelijkse nachtrust verbeterd. Dit klinkt misschien zweverig, maar de app steekt goed in elkaar en lijkt al veel gebruikers te helpen. De muziek in Sleepfulness is verdeeld in vier ‘tijdzones’: Waking Up, Daytime, Going to Sleep en Can’t Sleep. Hierdoor is er op elk moment van de dag geschikte muziek beschikbaar en kun je op tijd werken aan een betere nachtrust.

Sleepfulness is gratis te downloaden en bevat standaard tien liedjes om mee tot rust te komen. Die duren elk een aantal minuten en staan in het teken van een bepaald thema. Bij elke track heb je enkele opties en krijg je vooraf een korte intro en instructies. In de Store vind je aanvullende pakketten met nummers die elk 2,99 euro kosten. Voor 9,99 euro haal je in één keer alle content binnen.

Naast de mindfullness-oefeningen en muziek kun je in Sleepfulness ook terecht voor een quiz en de zogeheten Insights. Bij de quiz beantwoord je vragen over je slaapritme en hoe uitgerust je bent. Na afloop krijg je overigens geen resultaten te zien, maar de vragen zijn juist bedoeld om voor jezelf je slaapgedrag in kaart te brengen. Bij de Insights worden tips en andere weetjes gegeven, waarbij je ze kunt aantikken om in te zoomen of ze weg te vegen.

Zoals je zou verwachten ziet Sleepfulness er rustig uit zonder felle kleuren of gekke animaties. Wel hapert de app zo nu en dan, iets wat ook voorkomt op de nieuwe iPhone 6S (Plus). Wellicht dat dit met een update wordt verholpen.

Sleepfulness downloaden

Wil je Sleepfulness eens proberen, dan kun je de app via onderstaande link downloaden. De app vraagt om 76,9MB aan vrije opslagruimte en iOS 9 of nieuwer voor de installatie.

Sleepfulness

Mindfulness Everywhere

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu