Uitdagende retrogame Slayin is de App van de Week

Rutger Otto
13 juni 2015, 16:55
2 min leestijd
Uitdagende retrogame Slayin is de App van de Week
Slayin

Slayin

€ 0,99

Reviewscore

7

In Slayin probeer je zoveel mogelijk vijanden uit te schakelen met je zwaard. Daarvoor heb je maar drie knoppen nodig. Apple heeft Slayin bestempeld als gratis App van de Week.

Lees verder na de advertentie.

Slayin

Schoonheid zit soms in simpele dingen. Zoals in Slayin, waar je met maar drie knoppen en in één scherm flink wat plezier kunt hebben. De game is de komende week gratis te downloaden. Jij speelt een held die hordes met vijanden te lijf gaat met een zwaardje.

Dat doe je door tegen ze aan te rennen. Er is een knop voor links en voor rechts, en een spring-knop. Over de grond kruipen slijmbeesten en in de lucht zweven vlammende doodskoppen en ander gespuis. Door vijanden te slaan ga je levels omhoog, waarna uiteindelijk steeds een baas volgt die je moet verslaan om door te kunnen.

Ondertussen verzamel je muntjes, waarmee je bij verschijnende koopmannen spullen kunt kopen. Daarmee versterk je bijvoorbeeld je zwaard of zorg je dat je levensbalk weer wordt aangevuld. Dat heb je nodig, want Slayin wordt al heel snel heel moeilijk.

Uitdagend

Dat komt voornamelijk omdat er enorm veel vijanden op het kleine schermpje verschijnen, en terwijl je alles in de gaten probeert te houden en probeert te ontwijken, moet je dus ook nog eens vijanden raken. Ondertussen dien je slim om te gaan met eventuele upgrades en je levensmeter.

Met verdiende centen kun je eveneens andere personages ontgrendelen met andere statistieken (bijvoorbeeld betere aanval of verdediging) of een andere vormgeving van het spel zelf. De bedoeling is dat je de game uiteindelijk kunt uitspelen, want er is een eindbaas waarna de game klaar is. Natuurlijk kun je wel door blijven spelen voor topscores. Ook zijn er quests aanwezig. Deze houden het ‘grinden’ (je speelt steeds hetzelfde) fris door je opdrachten mee te geven.

Slayin downloaden

Voor mensen die van retro-games en een uitdaging houden is Slayin zeker de moeite waard om deze week gratis op te pikken. Normaal gesproken kost de app 99 cent.

Slayin

FDG Mobile Games

€ 0,99 via App Store

Slayin
Slayin
Slayin
Slayin
Slayin
Slayin
Slayin
Slayin
Slayin
Slayin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu