Om deze 3 redenen is de slaaptracker AutoSleep het proberen waard

Florence Peeters
20 december 2018, 15:03
2 min leestijd
Om deze 3 redenen is de slaaptracker AutoSleep het proberen waard
AutoSleep slaaptracker

AutoSleep slaaptracker

€ 5,99

Reviewscore

8

De slaaptracker-app AutoSleep heeft een flinke update gehad, en werkt nu beter dan ooit samen met je Apple Watch. Om deze drie redenen is de app het proberen waard.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met AutoSleep

AutoSleep is een slaaptracker bedoeld voor Apple Watch-bezitters. Door het slimme horloge in te zetten als tracker, wordt zo je slaap maar ook je slaapkwaliteit gemeten. Door je slaaptijd, rusteloosheid, hartslag en tijd dat je wakker bent te combineren, krijg je uitgebreid inzicht in je nachtrust.

De tracker werkt het beste als je je Watch in bed draagt. Wanneer je dat niet wil, kun je je horloge simpelweg aan de oplader hangen vlak voor het slapen gaan. Zodra je dan ‘s ochtends je iPhone ontgrendeld, weet de app dat je wakker bent. Op deze manier wordt echter alleen je slaaptijd bijgehouden.

AutoSleep heeft onlangs versie 6.0 uitgebracht en hierdoor is de slaaptracker behoorlijk uitgebreid. Naast een nieuw, simpeler design zijn de bestaande functies verbeterd, maar vind je ook nieuwe opties terug. We lichten de beste verbeteringen voor je uit.

1. Conditie-beoordeling door hartritme

Slaap is enorm belangrijk, en bepaalt ook deels je verdere fysieke en mentale gesteldheid. Voor mensen die hun slaap willen verbeteren of bijvoorbeeld veel sporten, is de nieuwe conditie-beoordeling een fijne functie.

Hiervoor meet de app gedurende de nacht je hartritme variabiliteit (HRV), ofwel de variatie in duur tussen hartslagen. Ook wordt gemeten wat jouw hartslag is op het moment dat je ontwaakt. Bij korte of onrustige nachten zul je hierdoor zien hoe groot het effect op je algemene conditie is.

2. Overzichtelijk slaaprapport & eenvoudige bediening

In de vernieuwde app lees je alle informatie over jouw nachtrust gemakkelijk af uit activiteitsringen. Deze zijn redelijk vergelijkbaar met de ringen die je kent uit Apples eigen Activiteit-app. Je slaaptijd, rusteloosheid en andere factoren hebben allemaal hun eigen ringen-diagram.

Daarnaast laat een nieuw menu je zien of je krediet opbouwt door meer te slapen dan nodig is voor jou, of juist tekorten hebt door mindere slaapsessies. Zo weet je of je nog eens om moet draaien op zondagochtend.

3. Siri-dashboard en Shortcuts-ondersteuning

Siri speelt in de vernieuwde app een belangrijke rol. De spraakassistent heeft een eigen dashboard gekregen waar je altijd de laatste informatie van kan opvragen. Vraag Siri bijvoorbeeld wat jouw uiterste bedtijd is.

De spraakassistent houdt hierbij rekening met dat je geen slaaptekort opbouwt of genoeg bijslaapt om dit op te lossen. Ook ondersteunt AutoSleep de Opdrachten-app, zodat je Siri Shortcuts kan instellen. Zodra je naar bed gaat, kun je dan de tracker starten en tegelijkertijd je slimme lampen uitschakelen.

Widgets maken overzicht compleet

Het checken van je slaapoverzicht is op meerdere manieren mogelijk. Je kunt namelijk verschillende widgets toevoegen, zodat je alleen naar rechts hoeft te swipen voor informatie. Een widget laat je voor de afgelopen nacht en de laatste zeven dagen zien hoe goed jouw ‘accu’ weer opgeladen is. Een andere widget toont je bijvoorbeeld hoe lang het die nacht heeft geduurd om in slaap te vallen.

AutoSleep slaaptracker

Tantsissa

€ 5,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu