Slaappatronen veranderen in kunst met de Sleep Art app op je iPhone

Redactie
29 maart 2013, 11:31
1 min leestijd
Slaappatronen veranderen in kunst met de Sleep Art app op je iPhone

Ibis Hotels heeft een verrassende applicatie gelanceerd, waarmee je slaappatronen in kunst veranderen. Je hoeft geen hotelgast te zijn om de Sleep Art app op je iPhone te gebruiken, want de app is voor iedereen geschikt.

Innovatieve slaaptechnologie

sleep-art-appTijdens je slaap zal de app Sleep Art je bewegingen, maar ook geluiden registreren. Deze gegevens worden als basis gebruikt om een virtueel schilderij te creëren. Je wordt dus de volgende ochtend wakker en kijkt dan naar het kunstwerk dat volledig op basis van je eigen slaappatroon tot stand is gekomen. Elke nacht droom je en tijdens het slapen beweeg je onbewust, maar maak je ook geluiden. Het is leuk om in een virtueel kunstwerk terug te zien hoe je de nacht hebt beleefd.

Hoe werkt het?

Je moet de wekfunctie van de app Sleep Art activeren en je iPhone op het matras leggen. De bewegingssensor zal vervolgens gedurende de nacht alle bewegingen, trillingen en geluiden registreren. Het registratieproces duurt net zolang tot de wekker afgaat. Het leuke van de app is, dat je ook een overzicht kunt bekijken hoe het kunstwerk in de loop van de nacht is ontstaan. Dat gaat van minuut tot minuut. Je kunstwerken worden in een galerie bewaard en je hebt de mogelijkheid om het resultaat te delen met je vrienden via sociale media.

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's