Nieuwe Skype-app gaat concurrentie aan met Snapchat

Rutger Otto
1 juni 2017, 16:51
2 min leestijd
Nieuwe Skype-app gaat concurrentie aan met Snapchat

Microsoft geeft Skype een grote makeover. Met een nieuw design en meer sociale opties, moet de app meer gaan lijken op apps als Snapchat en WhatsApp.

Lees verder na de advertentie.

Skype-update aangekondigd

Skype is inmiddels al bijna zes jaar in handen van Microsoft. Sindsdien zijn er al verschillende veranderingen in het design geweest en nieuwe functies toegevoegd. Denk aan videobellen met een groep of Skype in de browser. Nu komt er weer een grote update om de concurrentie aan te gaan met populaire chatdiensten.

De update werd door Microsoft bekendgemaakt. Skype is helemaal opnieuw opgebouwd en moet zorgen dat je veel gemakkelijker contact legt met familie en vrienden. De nadruk ligt op gesprekken, niet per se via bellen, maar ook met tekstberichten. Dat doet de app met drie onderdelen: ‘find’, ‘chat’ en ‘capture’.

https://www.youtube.com/watch?v=RU9w41tPXyc

Inspiratie uit Snapchat

Find laat gebruikers zoeken door gesprekken, maar ook door afbeeldingen of extensies. Zo zijn toevoegingen als YouTube en Giphy te gebruiken om gesprekken te verrijken. In het Chat-onderdeel kun je gesprekken voeren zoals je gewend bent. De grootste vernieuwing is Capture, waarmee de gebruiker naar een camera geleid wordt. Hiermee kun je tikken voor een foto, of de sluiterknop ingedrukt houden voor een video.

Dat Skype ook goed naar Snapchat heeft gekeken, blijkt bijvoorbeeld uit de Highlights-functie. Die werkt namelijk zoals de Stories van Snapchat, die inmiddels al door apps als Instagram en Facebook zijn gekopieerd. Met Highlights maken gebruikers foto’s en video’s die anderen achter elkaar kunnen bekijken. Ook kunnen ze reageren met emoji.

Tekenen en emoji

Het bellen, waar Skype om bekend staat, is eveneens onder handen genomen. Dat moet niet alleen soepeler verlopen, maar tijdens het videobellen is het ook mogelijk om bijvoorbeeld teksten of emoji over het beeld te slepen. Later moet je ook samen games kunnen spelen of video’s kijken.

De nieuwe Skype-app wordt vanaf vandaag op Android uitgerold. Pas enkele weken daarna verschijnt de vernieuwde iOS-app. Na de zomer krijgen ook de apps voor Windows en Mac een update.

Bron: Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu