De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Skype voor iOS: update introduceert 3 fijne verbeteringen

Gijs Ettes
11 juni 2014, 17:00
1 min leestijd
Skype voor iOS: update introduceert 3 fijne verbeteringen

De Skype iOS-app is vandaag weer van een fijne update voorzien die enkele vernieuwingen met zich meebrengt. Lees verder en kom erachter welke verbeteringen de populaire videobel- en chat-app beter dan ooit maken.

Lees verder na de advertentie.

1. Betere chatgesprekken

skype ios app

Versie 5.0 van Skype verbetert de manier waarop je chatgesprekken voert. Je kunt nu groepsgesprekken aanmaken en beheren, onbeperkt foto’s en video’s delen met contactpersonen (ook als ze offline zijn) en ziet in één oogopslag recente gesprekken. Deze worden nu bovenaan getoond. Bovendien kun je met een veegbeweging je favoriete contactpersonen bekijken. Helaas is het nog niet mogelijk om groepsgesprekken een naam te geven en een overzicht te krijgen van foto’s en filmpjes die zijn gedeeld.

Gelukkig verloopt de synchronisatie van berichten na de update wel beter. Dit betekent dat berichten sneller aankomen en dat nieuwe berichten die je op je pc of Mac leest ook als gelezen zijn gemarkeerd als je de Skype iOS-app opent.

2. Vernieuwde interface

skype ios

De interface van de vernieuwde Skype iOS-app oogt vrolijk en eenvoudig, waardoor het gemakkelijk is om chat- en videogesprekken te voeren of te bellen naar vaste en mobiele nummers. Recente gesprekken kun je snel bekijken en voortzetten en ook tijdens het bellen kun je gemakkelijk contacten toevoegen, het gesprek afsluiten, audio dempen of de camera uitschakelen.

Verder worden er in de app meldingen getoond zodat je snel schakelt tussen (chat)gesprekken. Deze meldingen kun je tevens snel opvolgen.

3. Stabiliteit

Skype heeft naar eigen zeggen weer de nodige bugfixes en prestatieverbeteringen doorgevoerd, waardoor de iOS-app sneller en stabieler moet werken. Tijdens onze tests ervaren we in ieder geval geen crashes of andere problemen, dus wat dat betreft zit het wel snor met Skype. De app is via onderstaande link te downloaden en vereist iOS 7+ en een kleine 45MB aan opslagruimte.

Skype

Skype Communications S.a.r.l

Gratis via App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu