SkyDrive wordt OneDrive, neemt opslagmodel Dropbox over
Roel van Hout

SkyDrive heeft dankzij een nieuwe update een nieuwe naam: de cloud-dienst van Microsoft heet voortaan OneDrive. Daarnaast kun je de opslagcapaciteit uitbreiden door vrienden aan te bevelen de dienst te gebruiken.

De naam SkyDrive leverde Microsoft problemen op, aangezien het Britse mediabedrijf British Sky Broadcasting Group een aanklacht indiende. Microsoft besloot daarom van de naam af te zien en de dienst te hernoemen naar OneDrive.

Microsoft maakt overigens geen woorden vuil aan de achterliggende reden, maar presenteert de herlancering als een  nieuwe start. Daarbij hoort ook een nieuw datamodel: daarvoor is goed gekeken naar hoe Dropbox dat heeft geregeld.

OneDrive leent opslagmodel van Dropbox

Als je bij Dropbox andere gebruikers overhaalt een account bij de dienst aan te maken, word je eigen opslag wat uitgebreid. Een goede manier om gebruikers ertoe aan te zetten anderen te enthousiasmeren, zo vindt ook Microsoft: als je iemand aan OneDrive helpt, krijg je 500 MB opslag extra. In totaal kun je op die manier 5 GB aan opslagruimte winnen.

→ Bekijk meer iPhone productiviteit-apps!

Als je bovendien instelt dat je foto’s automatisch naar OneDrive worden geüpload, krijg je nog eens 3 GB aan opslagruimte gratis. Tel daarbij op dat je standaard 7GB aan opslagruimte krijgt, en je hebt gratis en voor niks de beschikking over 15 GB, door jou te vullen met data die je altijd en overal kunt bekijken. Ter vergelijking: je ruimte op iCloud is standaard slechts 5 GB groot.

Microsoft OneDrive

Microsoft Corporation

9 (116 reviews)
Gratis via App Store
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.