SkipTheMenu: gratis app om snel de gewenste klantenservice te bereiken

Gijs Ettes
5 februari 2014, 16:17
2 min leestijd
SkipTheMenu: gratis app om snel de gewenste klantenservice te bereiken

SkipTheMenu is een nieuwe app van Nederlandse bodem die je de mogelijkheid biedt om de gesproken keuzemenu’s van de klantenservice van grote bedrijven te omzeilen. Dat bespaart tijd én geld.

Lees verder na de advertentie.

Jaarlijks worden er naar schatting alleen al in Nederland 250 miljoen belminuten verspild door het luisteren naar keuzemenu’s en daar wil SkipTheMenu wat aan doen. Hoe vervelend is het immers om naar een lijzige stem te luisteren die de opties langzaam opleest? Als je dan vervolgens ook nog de foute keuze maakt, begint het hele proces opnieuw.

Omzeil keuzemenu’s met SkipTheMenu

Skipthemenu iphone

Hoe anders is dat met SkipTheMenu. Nadat je de app hebt gestart, kies je het gewenste bedrijf dat je wilt bellen en vervolgens de afdeling waarnaar je op zoek bent. Zo kan het zijn dat je een klacht hebt over een bepaalde bestelling of de dienstverlening van een bedrijf; door even door te klikken in de app word je direct doorverbonden met de gewenste afdeling, zodat je tijd, kostbare belminuten en geld bespaart.

Op dit moment kun je op die manier onder andere snel afdelingen van ANB AMRO, IKEA, de Belastingdienst en diverse providers en verzekeraars bereiken. Vooral bij Tele2 is dat wenselijk: het bedrijf biedt immers meerdere producten aan en heeft een keuzemenu waar je ‘u’ tegen zegt. Vanuit SkipTheMenu kies je of je vraag gaat over mobiel, televisie, internet, vaste telefonie en ga zo maar door. Vervolgens kom je direct in contact met de persoon van de klantenservice die je verder kan helpen.

Binnenkort meer functies

Overigens zal er op korte termijn (2-3 weken) een update voor SkipTheMenu verschijnen, zo geeft Thijs van ontwikkelaar FreshOffTheMill aan in gesprek met iPhoned. Die update voegt meer bedrijven toe, waaronder Ziggo, UPC en Bol.com. “In totaal willen we minstens 10 instanties toevoegen, waaronder ook partijen uit de Energie-, Overheids-, Bancaire-, en Verzekeringssector”, aldus Thijs.

Eind maart zal er daarnaast een zoekfunctie worden toegevoegd, alsmede de mogelijkheid om favoriete bedrijven aan te vinken waarmee je vaak contact hebt. Een Android-versie staat ook op de planning, maar wanneer die verschijnt, kan Thijs nog niet zeggen.

SkipTheMenu downloaden

Via onderstaande link kun je SkipTheMenu downloaden. De app is gratis, weegt 4,3MB en werkt met iOS 6 of hoger.

SkipTheMenu

FreshOffTheMill LTD

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

SkipTheMenu
SkipTheMenu
SkipTheMenu
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu