Deze Nederlandse iPhone-app speel je met je hartslag

Rutger Otto
7 februari 2015, 15:31
2 min leestijd
Deze Nederlandse iPhone-app speel je met je hartslag

Skip a Beat is een app van Nederlandse makers die je naast tikken op het touchscreen ook met je hartslag bestuurt. Gebruikers moeten zo bewuster worden van hoe hun hart klopt.

Lees verder na de advertentie.

Skip a Beat is in wezen een endless runner, waarbij je als speler zo ver mogelijk moet zien te komen. Je speelt Skip, een kikker die prinses Euphoria moet redden. Dat doe je door de kikker door een kleurrijke cartoonwereld te loodsen. Tik op het scherm om obstakels en vogels te ontwijken en punten te verzamelen.

skip a beat

Hartslag meten

Vooraf dien je als speler je vinger voor de flitser van de iPhone te houden. De app kan door licht door de huid te schijnen meten wat je hartslag is. Begin je vervolgens te spelen, dan is het de bedoeling om je hartslag binnen bepaalde waardes te houden. Hoe hoger het niveau, des te sneller het spel gaat. Als spelers de juiste hartslag weten te behouden, verdienen ze meer punten.

“Het doel is om gebruikers bewuster te laten worden van hun hartslag”, vertelt CEO van Happitech, het bedrijf achter Skip a Beat, aan Mashable. “Wat gebeurt er als je teveel koffie hebt gedronken, te weinig hebt geslapen of heel goed hebt ontbeten? Skip a Beat presenteert een combinatie van bewustwording en quantified self.”

Via het dashboard van de app wordt bijgehouden hoe hoog je hartslag was tijdens het spelen van de verschillende levels. Harb hoopt dat gebruikers bewust worden van hun hartslag en het weten te beïnvloeden, zelfs als ze niet spelen. Daarnaast stipt hij aan dat het mensen met hartkwalen kan helpen om hen op een ‘plezierige en minder intimiderende manier’ te helpen met het in kaart brengen van hun hartslag gedurende de dag.

Skip a Beat downloaden

Uiteindelijk hoopt Happitech de app geschikt te maken voor HealthKit, maar zover is het nog niet. De app is te downloaden in de App Store voor 1,99 euro. Voor installatie is iOS 7 of nieuwer nodig, evenals 42,3MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu