Download: SketchBook (Pro) is Apple’s gratis App van de Week
Gijs Ettes

Elke week licht Apple een betaalde app uit in de App Store door deze helemaal gratis te maken. Vanaf vandaag tot en met volgende week donderdag kun je kosteloos de teken-app SketchBook downloaden voor de iPhone en iPad.

Sketchbook proBeide versies van Sketchbook zijn qua functionaliteit vergelijkbaar, maar het grotere scherm van de iPad leent zich natuurlijk het beste voor het maken van fraaie digitale schilderijen en schetsen. De teken-app biedt een groot aantal penselen, pennen, markeerstiften en kleuren die je naar wens kunt aanpassen en dankzij de functie Steady Stroke is het zelfs voor beginners gemakkelijk om een kunstwerkje te maken.

Erg tof is de functie om Time-lapse schetsen te maken. Hiermee komen je tekeningen tot leven in een video die je kunt bewaren in je galerij. Verder is het mogelijk om bewerkingen tussentijds op te slaan of ongedaan te maken. Dankzij de ondersteuning voor iCloud kun je je schetsen en ideeën opslaan in de cloud, zodat je ze met elk apparaat kunt benaderen.

SketchBook Mobile downloaden

Sketchbook voor de iPhone kost normaal gesproken 1,79 euro en de iPad-versie 4,49 euro. Als je ze ergens de komende dagen downloadt, kun je dus een flink bedrag besparen. Beide teken-apps vereisen iOS 6 of nieuwer en zo’n 12MB (iPhone) en 34MB (iPad) aan vrije opslagruimte.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.