Schrijf originele Sinterklaas gedichten met deze 4 rijm-apps
Wouter Nijsen

Binnenkort is het weer zover: Sinterklaas. Dat betekent voor velen dat er weer geknutseld en gedicht moet worden. Met deze 4 rijm-apps voor iOS schrijf je in handomdraai een origineel Sinterklaas gedicht.

Snel Sinterklaas gedichten schrijven

1. Rijmpiet

Rijmpiet is de enige gratis app uit dit lijstje om leuke Sinterklaas gedichten te maken. De app kan volledige gedichten genereren, maar is ook handig als je inspiratie voor je eigen gedicht nodig hebt. Wanneer je de app opent, is het de bedoeling om een tweetal zaken in te vullen: de naam van de ontvangende persoon en een geschenk. Vervolgens krijg je een uitgebreid gedicht te zien. Mocht je over sommige zinnen niet helemaal tevreden zijn, tik dan op de betreffende regel en Rijmpiet verzint een ander rijmpje voor je.

Rijmpiet: sinterklaas

A2rt

10 (1 reviews)
Gratis via App Store

2. Rijm

In tegenstelling tot Rijmpiet laat de Rijm-app je meer aan je lot over, maar erg is dat niet. Rijm genereert geen volledige zinnen of gedichten, maar biedt een volledig rijmwoordenboek. Door een woord in te voeren, krijg je direct een hele lijst aan rijmwoorden. Erg handig dus, al moet je er dan wel zelf een zin omheen zien te verzinnen. De app wordt regelmatig geüpdatet en werkt vlekkeloos met de laatste iPhones.

Rijm

SanBax

10 (1 reviews)
€ 1,09 via App Store

3. Groot Nederlands Rijmwoordenboek

Het Groot Nederlands Rijmwoordenboek is alleen beschikbaar voor de iPad, maar is verreweg het meest uitgebreid van alle rijm-apps. De app bevat meer dan 290.000 woorden en ondersteunt ook namen van BN’ers, merken en belangrijke afkortingen. Verder kun je met obscure woorden in de app terecht en is het mogelijk om de gevonden rijmwoorden te selecteren op het aantal lettergrepen. Hierdoor krijg je altijd wel een origineel rijmwoord terug waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Aanrader!

4. Mick’s Rijmwoordenboek

Mick’s Rijmwoordenboek ziet er wat gedateerd uit, maar werkt goed. Vooral handig is de offline functie van de app, zodat je ook zonder dataverbinding toegang hebt tot het rijmwoordenboek. Mick’s Rijmwoordenboek maakt gebruikt van de engine van Rijmwoordenboek.nl (een populaire site die helpt bij het schrijven van Sinterklaas gedichten), waardoor er ontzettend veel woorden in de applicatie zitten. De app maakt onderscheid in het aantal klanken van een woord, zodat je naast simpele woorden ook langere teksten in je gedicht kunt verwerken.

Inspiratie nodig voor een leuke surprise? Check dan onze iPhone surprise bouwplaat, zo tover je in een handomdraai een schitterende iPhone 6(S) surprise in elkaar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.