De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Schrijf originele Sinterklaas-gedichten met deze 3 rijm-apps

Wouter Nijsen
4 december 2018, 13:02
2 min leestijd
Schrijf originele Sinterklaas-gedichten met deze 3 rijm-apps

Nog snel een gedicht nodig voor je Sinterklaas-surprise? Met deze rijm-apps voor iOS schrijf je in handomdraai een origineel Sinterklaas-gedicht. Lees gauw verder!

Snel Sinterklaas-gedichten schrijven

1. Rijmpiet

Rijmpiet is de enige gratis app uit dit lijstje om leuke Sinterklaas-gedichten te maken. De app kan volledige gedichten genereren, maar is ook handig als je inspiratie voor je eigen gedicht nodig hebt. Wanneer je de app opent, is het de bedoeling om een tweetal zaken in te vullen: de naam van de ontvangende persoon en een geschenk.

Vervolgens krijg je een uitgebreid gedicht te zien. Mocht je over sommige zinnen niet helemaal tevreden zijn, tik dan op de betreffende regel en Rijmpiet verzint een ander rijmpje voor je.

Rijmpiet: sinterklaas

A2rt

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. Rijmwoordenboek

In tegenstelling tot Rijmpiet laat de Rijmwoordenboek-app je meer aan je lot over, maar erg is dat niet. Rijmwoordenboek genereert geen volledige zinnen of gedichten, maar biedt een volledig rijmwoordenboek. Door een woord in te voeren, krijg je direct een hele lijst aan rijmwoorden.

Erg handig dus, al moet je er dan wel zelf een zin omheen zien te verzinnen. Het rijmen kan overigens op twee manieren: op basis van een woord, of met een rijmklank. Hierdoor heb je altijd wel genoeg opties om in je gedicht te verwerken.

Rijmwoordenboek

Niek Dijkhuis

Gratis via App Store
sinterklaas apps

De 5 leukste apps voor een geslaagd Sinterklaasfeest

3. NL Woordvinder Nederlands Pro

NL Woordvinder Nederlands Pro is geen hele mooie of spannende app, maar wel eentje die prima werkt. Hoewel de app niet speciaal is gemaakt om te rijmen, is er wel een optie om rijmwoorden op te zoeken. Hiervoor tik je in de bovenste balk helemaal rechts op ‘Rijm’.

Houd er wel rekening mee dat NL Woordvinder Nederlands Pro – in tegenstelling tot de andere applicaties in dit lijstje – een betaalde app is. Hij kost 3,49 euro, al krijg je daarvoor een wat completere app omdat je ‘m ook kunt gebruiken voor kruiswoordpuzzels, cryprogrammen, Wordfeud en nog veel meer. Daarmee is de app best de moeite waard.

NL Woordvinder Nederlands PRO

Rick Jansen

€ 0,99 via App Store

→ Zoek je nog inspiratie voor een leuke surprise? Check dan onze iPhone surprise bouwplaat. Zo tover je in een handomdraai een schitterende iPhone XS-, iPhone XR- of MacBook Pr- surprise in elkaar!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen