De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 6 leukste apps voor een geslaagd Sinterklaasfeest

Redactie
15 november 2019, 13:18
3 min leestijd
De 6 leukste apps voor een geslaagd Sinterklaasfeest

De Sint is weer bijna in het land, en dat betekent dat alle hulpsinterklazen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van gedichten. Ook zijn er tal van Sinterklaas-apps voor kinderen op de iPhone en iPad. iPhoned zet de beste Sinterklaas-apps voor je op een rij. Ook helpen we een handje met het maken van een leuke iPhone- of MacBook-surprise.

Lees verder na de advertentie.

Sinterklaas-apps: dit zijn de 6 leukste

1. Bellen met Sinterklaas – voicemail van Sint

De Bellen met Sinterklaas-app is echt een must-have in de aanloop naar pakjesavond. Je kunt een persoonlijk telefoontje van de Sint aanvragen, of een bericht sturen waar de Goedheiligman vervolgens zelf op reageert. Ook kun je met de voicemailfunctie tal van andere leuke functies gebruiken.

Zo kun je je verlanglijstje doorgeven, of horen wat de Sint op dit moment aan het doen is. Door in de app wat informatie in te vullen, weet de Sint immers precies wat hij tegen het kind aan de andere kant van de lijn moet zeggen. Is het al pakjesavond? Dan vertelt de Sint je met deze app waar de pakjes verstopt liggen.

Bellen met Sinterklaas!

First Class Media B.V.

Gratis via App Store
Sinterklaas apps

2. Red het paard van Sinterklaas

Amerigo is ontvoerd door een gemene hond! Ren met Sint over de daken op weg naar het kasteel waar de hond het paard van Sinterklaas gevangen heeft genomen. Ondertussen moet je natuurlijk nog wel wat pakjes bezorgen bij de kinderen. Door de makkelijke bediening is dit spel leuk voor jong en oud. Overwin alle obstakels en red het Sinterklaasfeest!

Red het paard van Sinterklaas

Jochem Bergman

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Rijmwoordenboek

Kijk jij alweer op tegen het maken van een Sinterklaas-gedicht? Dat hoeft niet meer! Deze rijmwoordenboek-app helpt je een handje. Voer een woord in en je krijgt alle woorden te zien die hierop rijmen. Je hoeft alleen maar een woord te kiezen en er een zin mee te maken, en voilà! Je hebt een prachtig gedicht gemaakt.

Rijmwoordenboek

Niek Dijkhuis

Gratis via App Store

4. Verlanglijstjes van Lootjestrekken.nl

Voordat het heerlijk avondje plaatsvindt, moeten natuurlijk de nodige voorbereidingen worden getroffen. Organiseer je met familie of vrienden een gezellige Sinterklaasavond, dan trek je van tevoren lootjes met verlanglijstjes van anderen, zodat je gericht kan gaan shoppen.

De app Verlanglijstjes heeft een integratie met Lootjestrekken.nl. Dat is handig, omdat je met deze app dus altijd de verlanglijstjes van anderen bij de hand hebt. Lootjestrekken.nl is een populaire website voor dit soort feesten en handig aan de app is ook dat je meteen een plaatje aan de spullen die je vraagt, kan toevoegen. Zo weet je dus zeker dat je het goede krijgt. Heb je geen inspiratie, dan krijg je via de app suggesties van mogelijke cadeautjes.

Verlanglijstjes

Meetrix Online

Gratis via App Store

5. De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas heeft een app met fragmenten uit de films en afleveringen uit de series en je kan er spelletjes mee spelen, zoals een pakjesspel en memory. Daarnaast zitten er liedjes in de app van Danspiet en Coole Piet, waarmee je kan meezingen en -dansen. Voor kinderen is er genoeg te bekijken en te doen. Slokt de app teveel tijd op, dan kunnen ouders een pincode instellen.

De Club van Sinterklaas - De Sinterklaas app van Nederland powered by RTL Telekids

Magical Media B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

6. NPO Start

Aanstaande zaterdag is het zover: de Goedheiligman komt weer met de trein naar Nederland. Om twaalf uur ‘s middags begint de intocht. Sta je dan nog op het voetbalveld of bij de hockeywedstrijd? Geen probleem! Mis niks en volg de intocht in Apeldoorn live via de app van NPO Start. In het tabblad ‘live’ kies je NPO 3 en kun je direct beginnen met kijken.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

Andere Sinterklaas-ideeën op iPhoned

Komt het heerlijk avondje steeds dichterbij en worstel je met een gedicht? Laat je dan inspireren door de Rijm-apps die in de App Store staan. Om je op weg te helpen, hebben wij vier handige apps op een rij gezet.

 De 4 beste rijm-apps voor Sinterklaas
Maak de MacBook Pro of iPhone Surprise

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen