De 5 leukste apps voor een geslaagd Sinterklaasfeest
Redactie

De Sint is weer in het land, en dat betekent dat alle hulpsinterklazen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van gedichten. Ook zijn er tal van Sinterklaas-apps voor kinderen op de iPhone en iPad. iPhoned zet de beste Sinterklaas-apps voor je op een rij. Ook helpen we een handje met het maken van een leuke iPhone- of MacBook surprise.

Sinterklaas apps: dit zijn de 5 leukste

1. Bellen met Sinterklaas – voicemail van Sint

De app die direct naar de bovenste regionen van de App Store hitlijsten schoot was de Bellen met Sinterklaas-app. Met deze app kun je een persoonlijk telefoontje van de Sint aanvragen, of een sms-bericht sturen waar de Goedheiligman vervolgens zelf op reageert. Ook kun je met de voicemailfunctie tal van andere leuke functies gebruiken. Door in de app wat informatie in te vullen, weet de Sint immers precies wat hij tegen het kind aan de andere kant van de lijn moet zeggen. Is het al pakjesavond? Dan vertelt de Sint je met deze app waar de pakjes verstopt liggen.

Bellen met Sinterklaas!

First Class Media B.V.

9 (46 reviews)
Gratis via App Store
Sinterklaas apps

2. Sinterklaas Stickers voor iMessage

Het Sinterklaas Stickers-pakket heeft tal van leuke figuurtjes die je in gesprekken kunt gebruiken. Verstuur een schoen met een wortel erin, of plak een mijter op een bericht van de persoon waarmee je praat. Alle stickers in dit pakket zijn op een leuke manier getekend en brengen het feest op een cartooneske wijze in beeld. Een aanrader voor de iMessage-gebruikers onder ons dus, aangezien de stickers niet werken in andere berichten-apps.

Sinterklaas Stickers voor iMessage

Luumen

10 (1 reviews)
€ 0,49 via App Store

3. Sinterklaas Schijndel App

De naam van deze app doet misschien vermoeden dat deze alleen interessant is voor inwoners van Schijndel, maar niets is minder waar. De Sinterklaas Schijndel-app zit namelijk vol met spelletjes en verschillende Sinterklaas-recepten. Maak een speculaas cupcake met een Pietje of Sint erop, bak je eigen peper- en kruidnoten en bereid zelf een bakje schuimpjes. Of speel het Pietenspel in de app.

Sinterklaas Schijndel App

WELP Software bv

6 (2 reviews)
Gratis via App Store

Sinterklaas apps

4. Verlanglijstjes

Voordat het heerlijk avondje plaatsvindt, moeten er natuurlijk de nodige voorbereidingen getroffen worden. Hou je met familie of vrienden een gezellige Sinterklaasavond, dan trek je van tevoren lootjes met verlanglijstjes van anderen, zodat je gericht kan gaan shoppen.

De app Verlanglijstjes heeft een integratie met Lootjestrekken.nl. Dat is handig, omdat je met deze app dus altijd de verlanglijstjes van anderen bij de hand hebt. Lootjestrekken.nl is een populaire website voor dit soort feesten en handig aan de app is ook dat je meteen een plaatje aan de spullen die je vraagt kan toevoegen. Zo weet je dus zeker dat je het goede krijgt. Heb je geen inspiratie, dan word je via de app voorzien van mogelijke cadeautjes.

Verlanglijstjes

Meetrix Online

4 (16 reviews)
Gratis via App Store

5. De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas heeft een app met fragmenten uit de films en afleveringen uit de series en je kan er spelletjes mee spelen, zoals een pakjesspel en memory. Daarnaast zitten er liedjes in de app van Danspiet en Coole Piet, waarmee je kan meezingen en -dansen. Voor kinderen is er genoeg te bekijken en te doen. Slokt de app teveel tijd op, dan kunnen ouders een pincode instellen.

De Club van Sinterklaas - De Sinterklaas app van Nederland powered by RTL Telekids

Magical Media B.V.

8 (38 reviews)
Gratis via App Store

Andere Sinterklaas-ideeën op iPhoned

Komt het heerlijk avondje steeds dichterbij en worstel je met een gedicht? Laat je dan inspireren door de Rijm-apps die in de App Store staan. Om je op weg te helpen, hebben wij vier handige apps op een rij gezet.

 De 4 beste rijm-apps voor Sinterklaas
Maak de MacBook Pro of iPhone Surprise

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.