Simpel je uitgaven bijhouden met Next voor iPhone

Wouter Nijsen
26 februari 2013, 23:13
2 min leestijd
Simpel je uitgaven bijhouden met Next voor iPhone

Een goed inzicht op je uitgavepatroon krijgen is enorm belangrijk. Waar heb je deze maand veel geld aan uitgegeven? En kun je ergens op besparen? De meeste apps die deze mogelijkheid bieden, zijn veelal ingewikkeld en kosten te veel tijd. Next – Expense Tracking is simpel en vooral heel effectief.

Het zeer mooi vormgegeven Next is ontwikkeld om het de gebruiker gemakkelijk te maken. De witte interface is rustig voor het oog en de app beschikt maar over drie verschillende tabbladen: één waar je alle uitgaven invoert, één waar de statistieken worden gegeven en één die alle uitgaven overzichtelijk presenteert.

Van baby-artikelen tot een nieuwe cd

mzl.eyvzehih.320x480-75Om een nieuwe uitgave in te voeren, druk je op een categorie die het doel van de uitgave reflecteert. Denk aan de boodschappen, een avondje uit eten, baby-artikelen of de aanschaf van een nieuwe cd. Je voert de hoogte van het bedrag in, selecteert de datum en met een druk op de knop wordt de invoerde data opgeslagen. De categorieën kunnen op basis van jouw favorieten ingedeeld worden en door lang op de iconen te drukken heb je de mogelijkheid om ze in de gewenste positie te slepen. De kleuren van de categorie-iconen geven aan of ze veel gebruikt worden.

Lees verder na de advertentie.

Het statistiekentabblad biedt een overzicht van een week, maand of jaar aan. Om een meer specifiek overzicht te krijgen kun je op de balkjes drukken. Het laatste tabblad geeft een lijst van je recente uitgaven die je eveneens snel kunt verwijderen door te swipen.

Om enthousiast van te worden

De data van Next wordt enkel op je iPhone opgeslagen en kan niet via de mail worden verstuurd of op Dropbox worden opgeslagen. Het is daarbij ook niet mogelijk om een beschrijving of trefwoord bij een uitgave toe te voegen. Door laatstgenoemde kan het soms moeilijk zijn om te herinneren waar je – afgezien van de categorie – het geld precies aan hebt uitgegeven. Dat is echter ook onderdeel van de simpliciteit van de app: enkel een categorie, prijs en datum is genoeg – en die voer je lekker snel in. Het is eveneens mogelijk dat dit met een update als een optionele keuze aan de app wordt toegevoegd.

De simpliciteit van Next is al meer dan genoeg om enthousiast van te worden en je als app van de massa te onderscheiden. Daarom is Next een flinke aanrader voor iedereen die zijn uitgaven eens goed in kaart wil brengen zonder er uren aan kwijt te zijn.

Next for iPhone

noidentity gmbh

€ 4,49 via App Store
Next for iPhone
Next for iPhone
Next for iPhone
Next for iPhone
Next for iPhone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's