Silenz: de oplossing voor koptelefoongebruikers op kantoor

Michel van 't Klaphek
13 mei 2018, 10:33
2 min leestijd
Silenz: de oplossing voor koptelefoongebruikers op kantoor
Silenz

Silenz

€ 12,99

Reviewscore

7,5

Niet onnodig afgeleid worden door geroezemoes op kantoor, maar wel belangrijke gesprekken met collega’s meekrijgen. De macOS-app Silenz helpt koptelefoongebruikers hier een handje bij.

Lees verder na de advertentie.

Silenz is een extra paar oren voor kantoormedewerkers

Kantoren kunnen nogal rumoerig zijn. Helemaal tijdens overleggen galmt geluid vaak na, waardoor het moeilijk is om je te concentreren. Veel kantoormedewerkers luisteren daarom via een headset naar muziek, om zich te kunnen focussen op het werk.

Dit gaat vaak prima, totdat een collega iets aan je vraagt. Je moet je muziek pauzeren of je headset afdoen, de vraag beantwoorden en het werk weer oppakken. Het gevolg? Je bent uit je flow. Silenz lost dit probleem op.

Silenz helpt koptelefoongebruikers op kantoor, zo geeft de ontwikkelaar aan. De app gebruikt de microfoon van je iMac of MacBook om het omgevingsgeluid te meten, en pauzeert automatisch wanneer hij een menselijke stem herkent, zoals die van een collega. Zodra je wordt aangesproken, kun je er ook voor kiezen om het geluid te dempen, zodat de muziek op de achtergrond doorspeelt.

Keuzes genoeg

De toegevoegde waarde van de app zit hem met name in zijn slimheid. Zo weet het programma het verschil tussen een menselijke stem en omgevingsgeluid, zoals de klanken van mensen die op toetsenborden typen. Silenz is daarmee een soort tweede paar oren en scheidt hoofd- van bijzaken.

Silenz is behoorlijk uitgebreid en biedt meer dan genoeg instellingsmogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen om omgevingsgeluid juist te versterken, omdat je bijvoorbeeld niets van collega’s hun gesprekken wilt missen. Daarbovenop is het mogelijk om in te stellen hoe dichtbij iemand bij je bureau moet staan, voordat de muziek onderbroken wordt. Dit doe je door de zogenoemde threshold-waarde aan te passen.

Silenz downloaden

De app kan overweg met alle bekende mediaspelers, waaronder Deezer, iTunes en Spotify. Voor Deezer- en Spotify-integratie moet je echter wel per stuk 2,99 euro op tafel leggen. Dit komt bovenop de standaardprijs van 5,49 euro voor het ‘kale’ programma.

Silenz

Grzegorz Owsiany

€ 12,99 via App Store
Categorie: Productiviteit
Devices: iMac, MacBook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen