Signal-update verwijdert je oudere berichten nu automatisch

Thomas Haenen
12 oktober 2016, 16:15
2 min leestijd
Signal-update verwijdert je oudere berichten nu automatisch
Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Gratis

Signal, de chat-app met een focus op privacy, wordt met een nieuwe update voorzien van zelfvernietigende berichten. Zo blijft je chatvenster lekker opgeruimd.

Lees verder na de advertentie.

Signal zelfvernietigende berichten

Een nieuwe update voor Signal is vanaf vandaag beschikbaar in de App Store, zo hebben de ontwikkelaars laten weten. Deze voegt automatisch verdwijnende, of zelfvernietigende berichten toe aan de app. Jij of je gesprekspartner kan nu instellen dat een bericht automatisch verdwijnt zodra jullie het allebei gelezen hebben. Berichten kunnen na minimaal vijf seconden en maximaal een week automatisch verwijderd worden. Beide gebruikers in een gesprek kunnen bepalen of berichten vernietigd worden en de timer start pas als jullie beide het bericht hebben gezien.

Signal zelfvernietigende berichten

Volgens de ontwikkelaars is de nieuwe functie niet gericht op privacy. Immers, zo geven ze aan, gebruikers kunnen nog steeds foto’s maken van hun scherm om een bericht eeuwig te bewaren. Volgens hen zorgt het vooral voor opgeruimdere gesprekken. Oude berichten staan niet meer in de weg en er blijft bovendien meer opslagruimte over. Facebook Messenger beschikt sinds vorige week ook over zelfvernietigende berichten, maar daar kunnen gebruikers individuele berichten van een timer voorzien.

Dezelfde update voegt ook ‘safety numbers’ toe, een manier om te verifiëren of de end-to-end-encryptie van Signal nog naar behoren werkt. Bij elk gesprek worden deze safety numbers gegenereerd, in de vorm van een lange numerieke code of een QR-code. Vervolgens kun je verifiëren of je gesprekspartner dezelfde codes ziet. Is dat inderdaad het geval, dan weet je zeker dat de versleuteling van het gesprek naar behoren werkt.

Signal is een chat-app waarbij de focus van de ontwikkelaars ligt op privacy. Hoewel inmiddels andere applicaties als Telegram en WhatsApp vergelijkbare beveiliging bieden, loopt Signal doorgaans voorop. Bij de ontwikkeling van nieuwe features zou privacy ook altijd centraal staan.

Signal voor iOS downloaden

Je kunt Signal gratis downloaden via de App Store. De app vereist iOS 8.0 of nieuwer en heeft zo’n 21MB opslagruimte nodig.

Signal: privéberichtenapp

Signal Messenger, LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu