Signal laat je gratis versleutelde telefoongesprekken voeren
Gijs Ettes

Signal is een nieuwe iPhone-app die je in staat stelt om versleutelde telefoongesprekken te voeren met andere gebruikers die de bel-app hebben geïnstalleerd. De app is sinds kort gratis beschikbaar in de App Store en vereist alleen een werkende internetverbinding (3G of wifi).

Binnenkort ook versleuteld sms’en met Signal

Signal iosSignal heeft een simpele interface en toont wie van je contacten versleuteld zijn te bereiken. Om de bel-app te gebruiken, heb je geen apart nummer nodig, maar kun je gewoon je huidige telefoonnummer gebruiken.

Bovendien is Signal open source, zodat ontwikkelaars kunnen controleren hoe het zit met de veiligheid van de bel-app. Bovendien maakt de app gebruik van AES-128 encryptie, een versleutelingsmethode die onder andere door banken en overheden wordt gebruikt, en ZRTP, een protocol voor de uitwisseling van encryptiesleutels. Zodoende hoef je niet bang te zijn dat je telefoongesprekken onderschept worden. Op korte termijn wordt het ook mogelijk om versleutelde sms’jes met Signal te versturen en ontvangen.

Open Whisper Systems, het bedrijf achter Signal, is ook verantwoordelijk voor de Android-apps RedPhone en TextSecure waarmee respectievelijk telefoontjes en sms-berichten versleuteld worden verzonden. Deze worden op korte termijn samengevoegd tot Signal voor Android. De iOS-versie is momenteel echter al compatibel met beide apps, zodat je ook veilig kunt communiceren met contacten die niet over een iPhone beschikken.

Via onderstaande link kun je aan de slag met Signal voor de iPhone. De bel-app vereist iOS 7 of nieuwer en iets minder dan 9MB aan vrije opslagruimte.

Signal - Private Messenger

Open Whisper Systems

8 (6 reviews)
Gratis via App Store

Signal - Private Messenger
Signal - Private Messenger
Signal - Private Messenger
Signal - Private Messenger
Signal - Private Messenger

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.