Sift: De nieuwsapp voor mensen die genoeg hebben van clickbait

Michel van 't Klaphek
21 april 2019, 13:07
2 min leestijd
Sift: De nieuwsapp voor mensen die genoeg hebben van clickbait
Sift - News Therapy

Sift - News Therapy

Gratis

Reviewscore

7,5

Het nieuws dendert altijd door en journalisten werken vaak onder tijdsdruk. Dit zorgt ervoor dat er steeds minder ruimte voor analyse en achtergrondstukken is. Dat probleem wil Sift oplossen.

Lees verder na de advertentie.

Sift: De Correspondent, maar dan in het Engels

De nieuwe app vertelt namelijk niet het laatste nieuws, maar het verhaal daarachter. Wanneer het in de kranten gaat over een mogelijk vuurwapenverbod in Amerika, duikt Sift de archieven in om uit te leggen hoe de huidige situatie is ontstaan. Vervolgens worden er experts bijgehaald en de vergelijking met andere landen gemaakt.

Sift

Sift is dan ook ingedeeld naar thema’s, zoals immigratie, wapens en klimaat, in plaats van typische krantenrubrieken als binnenland en algemeen. De app heeft een fris, modern design waarin het verhaal van alle kanten wordt uitgelicht.

De pagina’s zijn voorzien van tabellen, statistieken en regelmatig wordt je eigen kennis over een onderwerp getest met een quiz. Ook is het taalgebruik toegankelijk en wanneer je ergens dieper wilt induiken kun je direct de bron erbij pakken.

Op deze manier vertelt Sift verhalen op een eigen manier waarbij je niet afgeleid wordt door schreeuwerige titels of reclames. Momenteel staan er acht verhalen in de app, maar er komen continu nieuwe onderwerpen bij. ‘Breaking’ nieuws ga je er nooit vinden.

Lees ook: Deze app verbetert je privacy op Facebook, Twitter en Google

Niet goedkoop

Sift is volledig in het Engels en wordt dan ook gemaakt door een groepje (voornamelijk) Amerikaanse journalisten. De verhalen halen daarom vaak voorbeelden uit de Verenigde Staten aan.

De nieuws-app laat geen advertenties zien. Ook houdt Sift je niet in de gaten en een account is niet nodig. De dienst lijkt daarmee op het Nederlandse De Correspondent, dat ook achtergrondverhalen over het nieuws maakt.

Om toch geld te verdienen is Sift allesbehalve goedkoop. Een halfjaarlijks abonnement kost 21,95 euro. Dankzij de gratis proefperiode van zeven dagen kun je kijken of de app bevalt.

Sift - News Therapy

All Turtles Corporation

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen