Zo open je twee Safari-browsers naast elkaar op je iPad
Redactie
Sidefari - Web browsing companion for Safari

Sidefari - Web browsing companion for Safari

Gratis

Onze score

7,5

Split View op de iPad geeft je de mogelijkheid om twee apps naast te gebruiken op je iPad. Met twee browservensters werken is wat lastiger, maar Sidefari biedt oplossing.

Sidefari als tweede browser

Tot voor kort was het onmogelijk om twee verschillende vensters van Safari naast elkaar te openen met Split View. Wil je dit wel, dan had je twee verschillende browsers nodig. Sidefari lost het probleem op door een tweede scherm te openen dat gebruikmaakt van de nieuwe Safari View Controller in iOS 9. Hiermee open je Safari als in-app-browser.

Zo werkt het

Uiteraard werkt Sidefari alleen als je beschikt over een iPad Air 2, iPad mini 4 en iPad Pro met iOS 9. Het tweede browserscherm is gebaseerd op Safari en lijkt dus erg veel op Apples eigen browser. Je kunt onder meer beschikken over veelgebruikte functies als de adblocker, de iCloud-sleutelhanger, geschiedenisweergave en de mogelijkheid deze te verwijderen. Zo werkt het:

  1. Download Sidefari (0,99 euro in de App Store);
  2. Open Safari en activeer Split View door vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen te vegen;
  3. Selecteer Sidefari en zet de tweede browser vast.

Je kunt nu onder meer webpagina’s vanuit de Safari-browser naar Sidefari sturen. Lastig is wel dat je sites altijd vanuit Safari moet openen, omdat eigen navigatie niet mogelijk is in Sidefari. Wel kun je eerder bezochte pagina’s opnieuw openen in de geschiedenis.

[app 1046968235]
[appimg 1046968235]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.