Nooit meer ruimte tekort voor foto’s dankzij Shutter

Rutger Otto
29 juni 2014, 14:41
2 min leestijd
Nooit meer ruimte tekort voor foto’s dankzij Shutter

Shutter is een camera-app en clouddienst in een. Dankzij de app heb je nooit meer een tekort aan opslagruimte voor foto’s. Bedrijf StreamNation biedt oneindig veel cloudopslag aan, waar je niet eens iets voor hoeft te betalen.

Lees verder na de advertentie.

Shutter is een app van StreamNation, een dienst van Deezer-oprichter Jonathan Benassaya, waarmee je video’s en foto’s direct van de cloud kan streamen. Shutter werkt met de servers van StreamNation, die toestaan dat je zoveel foto’s en video’s kan opslaan als je zelf wil. Het bedrijf belooft dat de dienst voor altijd gratis blijft.

Shutter, the Infinite Camera by StreamNation

Opstapje naar StreamNation

Het addertje? Is er niet, zegt StreamNation, de dienst die zelf cloudopslag aanbiedt voor 19 dollar per maand. Met Shutter probeert het bedrijf mensen te overtuigen van hun dienst. “Het is een app waarmee je kennis maakt met StreamNation”, zegt Benassaya tegen The Next Web. “Als mensen blij zijn met Shutter, zetten ze hun media waarschijnlijk op StreamNation en betalen ze wel.” Benassaya benadrukt dat er geen advertenties aan te pas komen en dat er geen data wordt doorverkocht.

Fotograferen met Shutter

Boven alles is Shutter een camera-app. Bij opstarten kun je meteen foto’s gaan maken. Die foto’s worden in de cloud opgeslagen. Mooi daarbij is dat je tot 500 foto’s offline kan opslaan, zodat je altijd toegang hebt tot je kiekjes. Je kunt natuurlijk later beslissen om foto’s ook naar je filmrol te downloaden.

Shutter biedt eveneens interessante opties om je media te delen met anderen. Mensen naar wie je het stuurt kunnen foto’s en video’s meteen bekijken vanaf de StreamNation servers. Ook belooft StreamNation dat je video’s van een uur lang kunt delen. Normaal gesproken dien je video’s kort te houden als je ze naar vrienden of familie stuurt.

Shutter downloaden

Als je altijd veel ruimte op je iPhone kwijt bent aan foto’s lijkt Shutter een gedroomde oplossing. Je kunt het volledig gratis downloaden in de App Store als je iOS 6 of nieuwer draait. Er is 35,7 MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu