De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Short maakt artikelen lezen met je iOS-toestel nog leuker

Wouter Nijsen
1 juni 2015, 19:03
2 min leestijd
Short maakt artikelen lezen met je iOS-toestel nog leuker

Ben je een gebruikers van een later lezen-dienst als Pocket of Instapaper, dan moet je zeker de nieuwe app Short eens checken. Deze applicatie zorgt ervoor dat je sneller en fijner iets met je iOS-toestel leest.

Lees verder na de advertentie.

Sneller lezen met Short

Short is een nieuwe app die al een tijdje in de App Store te vinden is, maar tot op heden niet onder de aandacht is gekomen. Dat verdient de app wel, want Short is de ideale aanvulling op diensten als Pocket, Instapaper en Readability. De app helpt je namelijk bij het kiezen van artikelen die je hebt opgeslagen. Short is daarmee vooral handig wanneer je even snel niks te doen hebt, maar niet genoeg tijd hebt om een longread te lezen.

Short

De app voorziet elk artikel uit je favoriete later lezen-dienst namelijk van een leestijd. Hierdoor weet je met één oogopslag hoelang het duurt voordat je een stuk tekst helemaal hebt gelezen. Ook handig is het blauwe balkje bovenin, waar je voortgang binnen een artikel mee wordt bijgehouden.

Short staat als app op zichzelf, maar vereist dus wel dat je Pocket, Instapaper of Readability op je iPhone of iPad hebt staan. Doordat Short in principe dezelfde functionaliteiten bevat, is het niet meer nodig om de aparte applicaties te openen. Zo kun je middels een handige iOS 8-extensie artikelen vanuit Safari toevoegen, en met veegbewegingen artikelen als ‘gelezen’ markeren.

Short - The reading list for busy people

Vanzelfsprekend is Short ook volledig offline te gebruiken. Voor diegenen die veel in het donker lezen, is de handige ‘Night Mode’ een uitkomst. Die zorgt ervoor dat er meer zwart wordt gebruikt, wat prettiger voor je ogen is.

Short voor iOS downloaden

Short is vooral een handige app wanneer je een fervent gebruiker bent van een later lezen-app als Pocket of Instagram. De applicatie is via onderstaande links gratis te downloaden. Voor de installatie heb je iOS 8 of nieuwer en 13,5MB aan vrije opslagruimte nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu