De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Sheepop: frustrerend maar verslavend spelletje op iOS

Rutger Otto
1 maart 2015, 11:02
2 min leestijd
Sheepop: frustrerend maar verslavend spelletje op iOS

Als je Sheepop speelt is Flappy Bird het eerste waar je aan denkt, ook al is het een heel andere game. Wordt dit de nieuwe smartphone-hit?

Lees verder na de advertentie.

Frustrerend maar leuk

Flappy Bird werd ooit een enorme hype omdat het spel perfect was voor op de smartphone. Je hoefde alleen maar op het scherm te tikken om het vogeltje te laten vliegen. Daarnaast was de game superverslavend omdat je steeds verder probeerde te komen. Dat het tegelijk enorm frustreerde, nam je dan maar op de koop toe.

Sheepop is nog lang niet zo’n fenomeen, maar lijkt qua spelprincipe behoorlijk op Flappy Bird. In Sheepop speel je met een schaap, die je van de ene houten paal naar de andere moet laten springen. Dat doe je door op het schaap te drukken en je vinger naar onderen te vegen. Zo kun je zelf bepalen hoe hard het schaap springt, maar ook in welke richting dat precies moet gebeuren.

SHEEPOP gameplay 2015

Heel lastig

Voor elke keer dat je goed op een paal landt, krijg je één punt. Verzamel je ondertussen muntjes, dan komt er een punt bij. Klinkt gemakkelijk, maar dat is het absoluut niet. Veeg je niet goed, dan valt het schaap in het water en ben je game over. Kun je weer bij nul beginnen. Daarnaast zijn de palen vrijwel nooit van dezelfde hoogte, waardoor je steeds een andere vaart en richting moet meegeven.

Bovenop de palen zijn drie kleuren. Op groen blijf je stabiel staan als je landt, maar bij grijs stuiter je nog een keer en bij blauw glij je door. Het zijn vooral deze palen die heel veel oefening vereisen voordat je snapt hoe je erop moet landen. En heb je dat door, dan is het nog de kunst om het daadwerkelijk te doen.

Download Sheepop

Sheepop staat gratis in de App Store. Er staat wel een lelijke advertentie onderin beeld, waar je tijdens het spelen gelukkig geen last van hebt. De app is geschikt voor iOS 6 of nieuwer en vereist 3,2MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu