Shazam werkt samen met Spotify
Redactie

Shazam is een applicatie die iedereen inmiddels kent. De software kan muziek uit de omgeving opnemen via de microfoon, en kan je vervolgens vertellen hoe het nummer heet. In het scherm met de titel van het nummer kan je sinds kort ook op een Spotify-knop tikken. De nieuwe knop stelt je in staat om direct het hele nummer te luisteren via de muziekdienst.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Muziek terugluisteren

Als je muziek ‘getagd’ hebt met Shazam, krijg je een scherm met informatie over het nummer. Bij deze informatie staan altijd links naar de iTunes Store, naar Youtube en naar de website van de artiest. De nieuwe Spotify-link maakt de applicatie ‘helemaal compleet’ volgens Shazam en Spotify.

Spotify op iOS-apparaten

Spotify is op computers gratis te gebruiken. De ontwikkelaars verdienen op dat moment geld aan de advertenties die getoond worden. Op de iPhone en iPod touch heb je echter een betaald account nodig om van de dienst gebruik de maken. Als je dus van de knop in Shazam gebruik wilt maken, moet je via de applicatie van Spotify ingelogd zijn met een ondersteund account.

Shazam encore en Shazam Red

De nieuwe Spotify-knop is niet toegevoegd aan de gratis versie van Shazam. Om te knop te gebruiken heb je Shazam encore of Shazam Red nodig. Deze applicaties zijn tegen betaling verkrijgbaar via de App Store.

Shazam Encore

Shazam Entertainment Ltd.

9 (15 reviews)
Gratis via App Store

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify Ltd.

9 (1751 reviews)
Gratis via App Store

Bron: Shazam

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.