Shazam update naar versie 1.5

Zojuist is er een update van de populaire applicatie Shazam verschenen. Het is een update die niet van tevoren is aangekondigd, dus is het een leuke onverwachte verassing voor elke Shazam-gebruiker.

Shazam is een applicatie waarmee je, door het opnemen van muziek met de iPhone, binnen enkele seconden weet welk nummer er draait in de kroeg waar je aanwezig bent. De applicatie is zo populair dat Apple er zelfs een TV reclame mee heeft gemaakt.

<br />

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In versie 1.5 heb ik veel nieuwe functies gevonden. De eerste was meteen duidelijk toen ik de applicatie had opgestart. Er is een splash-screen toegevoegd. Waarom dit zo is weet ik niet. Het werkt erg op de zenuwen als je snel een liedje wilt herkennen van bijvoorbeeld een reclame. Het splash-screen blijft dan ongeveer 5 seconden staan, waardoor de reclame al afgelopen kan zijn.

Een andere verandering is, dat de applicatie nu volledig Nederlands is. Dit is goed voor de gebruiksvriendelijkheid, wat overigens al heel goed was. De letters hebben een andere kleur gekregen, waardoor het beter leesbaar is en het minder weg valt in de omgeving.

Na het “taggen” van mijn eerste liedje, Black Betty van Ram Jam, werd mij de reden van de update duidelijk. Onderaan de informatie over het liedje zijn nieuwe knoppen toegevoegd:

  • Maak foto
  • Kies bestaande foto

Met deze knoppen kan je een foto koppelen aan een liedje dat je gehoord hebt. Als je bijvoorbeeld in een kroeg staat met een biertje te veel op, kan je een foto maken zodat je de volgende dag nog weet waar je het liedje gehoord hebt.

Al met al een goede, goed werkende update dus. Voor iedere muziekliefhebber is dit echt een aanrader.

De update is nu te vinden in de App Store. Als je de applicatie Shazam al hebt, kan je naar het update-scherm gaan in de App Store. Als je Shazam nog niet hebt, kan je het gratis downloaden in de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.