Shazam krijgt geld uit iFund
Redactie

Vanaf de opening van de App Store heeft Apple een potje met geld voor ontwikkelaars met grote ideeën voor iPhone applicaties. Dit potje met geld heet iFund. De meeste ontwikkelaars die geld hebben gekregen uit iFund hebben nog niet veel bereikt, en daarom heeft Apple besloten om geld te geven aan ontwikkelaars die hun succes al eerder bewezen hebben. De laatste ontwikkelaars die geld hebben ontvangen zijn de ontwikkelaars van Shazam.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Shazam gaat het geld uit het iFund gebruiken om een abonnement te ontwikkelen voor hun applicatie. Met dit abonnement kan je onbeperkt muziek opzoeken en gebruik maken van extra diensten. De gratis versie van Shazam krijgt een limiet van een bepaald aantal zoekopdrachten per dag.

Één op de 5 iPhone-gebruikers heeft Shazam op zijn iPhone staan op dit moment. Dat betekent dat er heel veel mensen gebruik maken van de gratis applicatie. De ontwikkelaars van Shazam maken op dit moment alleen winst op de advertenties die binnen de applicatie worden getoond, maar in de toekomst kunnen we dus een betaalde versie van Shazam gaan verwachten.

Shazam is gratis te downloaden uit de App Store.

Bron: NYT

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.